Naslovna » BG servis » Protiv vrućine na ulicama Beograda

Protiv vrućine na ulicama Beograda

Grad Beograd je definisao niz mera koje se preduzimaju kako bi građani lakše prebrodili vrućine i kako bi snabdevanje vodom bilo sigurno i stabilno.

Juče je na najfrekventnijim mestima u Beogradu postavljeno sedam cisterni sa vodom, a danas bi trebalo da bude postavljeno još sedam pošto se do četvrtka očekuje temperatura i do 40 stepeni. Cisterne na Trgu Republike kod „Staklenca“, na donjoj okretnici na Zelenom vencu, u Pionirskom parku, na Slaviji, Železničkoj stanici ka bolnici „Sveti Sava“ i na Sajmu u blizini spoljnih biletarnica cisterne će biti postavljene od 10.00 do 18.00. Biće postavljena i cisterna kod „Ušće“ SC, kod Šest kaplara.

Cisterne su postavljene i preko puta opštine Novi Beograd, u Omladinskih brigada, Glavnoj u Zemunu, kod pošte, na raskrsnici Radničke i Paštrovićeve kod Ade Ciganlije ka Šećerani, kod Autobuske stanice u parku „Bristol“ i na Bulevaru oslobođenja uz stajalište „Karađorđev park“, ka Narodnoj biblioteci Srbije.

Gradske službe potrudiće se da snabdevanje vodom svih domaćinstava bude kontinuirano na teritoriji grada.

Savet je da se izbegava šetnja po suncu, pogotovo od 11.00 do 15.00. Hidrometeorološki zavod predviđa za danas maksimalnu temperaturu do 40 stepeni, dok je za sutra najavljen blagi pad temperature (oko 30 stepena), naoblačenje i kratkotrajni pljuskovi.

Prošlog petka održana je sednica Gradskog štaba za vanredne situacije kada je i isplanirana strategija u slučaju velike vrućine. U slučaju nestašica vode za piće i druge potrebe, predsednici opština trebalo bi održe sednice štabova da bi definisali prioritete u vodosnabdevanju, način i distribuciju vode i procenu broja domaćinstava po mesnim zajednicama koje mogu imati probleme u snabdevanju.

Takođe, direktorima javnih komunalnih preduzeća naloženo je da sagledaju tehničke kapacitete, ispravnost mehanizacije koja se angažuje za alternativno snabdevanje i raspoloživost stacionarnih rezervoara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.