Naslovna » Izlasci » Izložbe » Street Art: Gogo Graf! i kolektiv JeanSpezial
Gregory Banas - street art
Gregory Banas - street art

Street Art: Gogo Graf! i kolektiv JeanSpezial

U petak, 10. jula od 14.00 do 19.00, u Knez Mihailovoj 31 ispred Francuskog instituta biće predstavljen projekat Street Art Rezidenture.

Šest grafičara iz nekoliko street art kolektiva oslikavaće murale ispred Francuskog instituta. Poznati srpski umetnici kao što su EmaEmaEma, Sretan Bor, Stevan Lončarević, Linnch i drugi udružiće se sa umetnicima čuvenog francuskog kolektiva JeanSpezial: Gregorijem Banasom i Žorisom Gulenokom.

U 19.00, dela nastala tokom performansa biće izložena u galeriji Francuskog instituta, zajedno sa onima nastalim tokom rezidencije u Pančevu. Dela Gogo Graf! biće izložena u galeriji Francuskog instituta do kraja leta.

Grafički umetnik i kustos Vladimir Palibrk osnivač je projekta Street Art Rezidenture u Pančevu, koji tokom jedne sedmice okuplja francuske i srpske umetnike. Oni zajedno istražuju raznolikost umetničkih izraza i korišćenih materijala i razmišljaju o vezama street art-a sa drugim poljima savremene umetnosti.

Nastao 2005. godine, kolektiv JeanSpezial okuplja desetak grafičkih umetnika i ilustratora koji ukrštaju umeće i afinitete na istoj podlozi (zidovima, platnima, majicama…). (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.