Naslovna » Izlasci » Treća Narandžasta biciklistička tura, 4. jula
Narandžasta biciklistička tura

Treća Narandžasta biciklistička tura, 4. jula

Treća Narandžasta biciklistička tura (Orange Bike Ride) biće održana 4. jula od 16.00, pod sloganom „Svako je biciklista“.

Narandžasta biciklistička tura je centralni događaj „Beograd Velograd“ festivala urbanog biciklizma, na kojoj će se tradicionalno okupiti Beograđani u grupnoj vožnji kroz grad.

Na startu ture, na Trgu Republike, prvih 500 učesnika dobiće narandžaste majice festivala kako bi ova manifestacija bila još „narandžastija“. Posle toga Beograđani će krenuti u grupnu vožnju u kojoj će biciklom preći put od Trga, kroz Terazijski tunel, preko Novog Beograda i Mosta na Adi do Savamale i KC „Grad“.Beograd Velograd

Biciklom – najpraktičnije

Na ovaj način će stotine Beograđana poslati poruku da je svako biciklista i da bi bicikl trebalo svakodnevno koristiti kao regularno sredstvo prevoza, čija je upotreba ujedno i najzdravija, ekološki najbolja i najpraktičnija za kretanje kroz grad.

Ova tradicionalna manifestacija u okviru „Beograd Velograd“ festivala proslavljaće urbani biciklizam simbolično na isti dan kada najpoznatije svetsko biciklističko takmičenje, Tour de France, počinje u Utrehtu u Holandiji.

Na samom kraju ture, u KC „Grad“, ambasador Kraljevine Holandije Laurent Stokvis, dodeliće tri ručno pravljena bicikla pobednicima „Beograd Velograd“ foto konkursa. Pobednici su oni čije su fotografije sa biciklima na Facebook stranici festivala osvojile najveći broj lajkova. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.