Naslovna » Izlasci » Vikend u Kući kralja Petra Prvog
Pozorište Igralište u Kući kralja Petra Prvog
Pozorište Igralište u Kući kralja Petra Prvog

Vikend u Kući kralja Petra Prvog

U Kući kralja Petra Prvog ovog vikenda, od 16. do 19. jula, posetioce očekuju uglavnom besplatni raznovrsni letnji programi.

U četvrtak, 16. jula od 19.00, biće otvorena izložba skulptura u drvetu, afirmisanih akademskih vajara i slikara, likovnih pedagoga Zdravka Milinkovića i Radeta Markovića, u sklopu „Slobodne vajarske zone“. Izložba će za posetioce biti otvorena do 30. jula 2015, svakog dana od 16.00 do 20.00. Ulaz je slobodan.

U petak, 17. jula od 20.00, u dvorištu Kuće kralja Petra I biće izvedena predstava „U mom interesu“ – forum predstava dece bez roditeljskog staranja, nastala u okviru projekta „Upoznaj me“. Predstavu izvode deca bez roditeljskog staranja iz tri doma pri Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine – Beograd (dom „Drinka Pavlović“, dom „Jovan Jovanović Zmaj“, dom „Moša Pijade“ i Prihvatilište za urgentnu zaštitu zlostavljane dece), uz pomoć volontera Centra za pozitivan razvoj dece i omladine. Po okončanju predstave planirana je diskusija o prikazanom sadržaju. Ulaz slobodan.

Resital Hjun Suk Li

U subotu, 18. jula od 20.00, Hjun Suk Li, sopran iz Južne Koreje, u pratnji pijanistkinje Ljubice Grujić održaće resital u ustanovi kulture Starog grada. Na programu će biti izvedene popularne kompozicije i arije Hendla, Maskanjija, Mocarta, Pučinija, Šuberta… Ulaz je slobodan.

Hjun Suk Li posle završenih studija pevanja na Vocal Music of Ewha University u Seulu, bila je angažovana u Nacionalnom teatru Koreje i takođe u Kim, Ja Kyung Oper Company, gde je pevala gotovo sve velike i prestižne uloge iz svog faha. Stručno usavršavanje nastavila je u Italiji i stekla je diplome Konzervatorijuma Giuseppe Verdi u Milanu i Akademije G. B. Viotti. Tokom boravka u Italiji imala je više nastupa na prestižnim scenama u Italji i Švajcarskoj. U Milani je 1995. godine započela svoju profesorsku karijeru u školi Zibido San Giacomo, u kojoj je radila do 2003. godine. Od povratka u Seul 2004. godine do danas radi kao profesor na Shinhan University of facult Performin Arts.

U nedelju, 19. jula od 11.00, najmlađi sugrađani imaće priliku da u Kući kralja Petra Prvog da pogledaju predstavu „Bez ružnih reči“, iz produkcije „Pozorišta Igrališta“. U predstavi nastaloj po motivima teksta Duška Radovića, u režiji Novaka Tomića, igraju Vladimir Tešović, Danijela Grbović i Kristina Mlađenović. Predstava je namenjena publici od šest do 12 godina. Prodaja ulaznica: pre početka predstave na ulazu.

U nedelju, 19. jula od 18.00 u dvorištu Kuće biće održan besplatni čas joge u saradnji sa instruktorkama Yoga centra „Shakti“. U slučaju lošeg vremena čas će biti održan u DKC „Majdan“, Kozjačka 3-5. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.