Naslovna » Izlasci » Film » „Zemlja stranaca“: Briljantna Nikol Kidman
Zemlja stranaca

„Zemlja stranaca“: Briljantna Nikol Kidman

Australijske divljine su moćna pozadina mnogih filmova, a ta opasna pustoš biće prikazana u trileru „Zemlja stranaca“ od 9. jula na velikim platnima odabranih domaćih bioskopa.

U fokusu ostvarenja rediteljke Kim Farant je život porodice u malom pustinjskom gradiću koji se okrenuće naglavačke, kada njihovo dvoje dece misteriozno nestane.

Porodica Parker se doseljava u australijski pustinjski grad Netgari, koji se nalazi daleko od drugih urbanih centara. Ostavljaju utisak prijatnih komšija, ali teško stiču nove prijatelje. Prvenstveno deca – Lili nastavlja kao svaka tinejdžerka da pomera granice i istražuje svoju seksualnost, dok mlađi Tom mesečari u snu.

Otmica i oluja

Jedne večeri, supružnici Ketrin (Nikol Kidman) i Metju (Džozef Fajns) otkrivaju da su deca nestala… Majka ubrzo pada u očaj, dok nasilnička priroda oca polako isplivava na površinu, a strašna peščana oluja se sprema da udari u grad.

Predvođeni lokalnim policajcem (Hugo Viving), stanovnici grada se pridružuju potrazi, dok se grad guši u crvenoj prašini i tami. Dok temperatura raste, šanse da su deca preživela smanjuju se iz dana u dan. Ketrin i Metju naći će se na ivici provalije, boreći se za opstanak svoje dece i nadajući se da će uspeti da promene njihovu neizvesnu sudbinu.

Pored Nikol Kidman, Huga Vivinga, Džozefa Fajnsa, u epizodnim ulogama se pojavljuju Šon Kinan, Nikolas Hamilton, Lisa Flanagan i Tejlor Ferguson.

Deo triler, deo psihološka drama, „Zemlja stranaca“ eksplodira sa talentom i uverljivim tonom pripovedača – rediteljke Kim Farant, kojoj je ovo prvi dugometražni film.

Film „Zemlja stranaca“ je premijerno prikazan na Sundance festivalu, a publika i kritičari su se složili u jednom – Nikol Kidman je fenomenalno odigrala jednu od najtežih uloga u svojoj karijeri. (danubeogradu.rs)