Naslovna » Izlasci » Festivali » 5. StandUpFest od 2. do 4. oktobra
StandUpFest - Tin Vodopivec
Tin Vodopivec

5. StandUpFest od 2. do 4. oktobra

Od 2. do 4. oktobra u Beogradu održaće se peti StandUpFest, međunarodni festival stand up komedije.

„Prstom u oko“, kako glasi ovogodišnji slogan festivala, biće otvorene teme, razotkriveni tabui, postavljena pitanja i, sve to, uz mnogo smeha i autentičnog humora, po kome je ovaj festival već postao poznat u regionu i šire.

Prvi StandUpFest održan je 2011. godine, u vreme kada je organizacija Standup.rs pokrenula novi talas komedije u Srbiji i počela sa prvim stand up nastupima.

Od tada, ova organizacija zabeležila je više od hiljadu nastupa svojih komičara, a uspeli su da otvore i prvi stand up klub u Srbiji, Ben Akiba comedy club & bar“ gde se nastupi redovno održavaju svake nedelje.

Stand up komičari koje ćete imati prilike da vidite na festivalu su u međuvremenu snimali i emisije u ovom žanru. Za Comedy central Extra kreirana je emisija Standup & more, koja je gledana širom regiona, a većina komičara koji su učesnici te emisije, pojaviće se i na beogradskoj festivalskoj sceni u Dvorani Doma sindikata i pomenutom klubu.

Već pet godina, StandUpFest predstavlja najbolje stand up komičare iz čitavog regiona, tako će biti i ove godine. Domaća publika već je upoznata sa radom stand up komičara iz Srbije, pa će domaći komičari na festivalu ove godine premijerno izvesti svoje nove materijale, a oni iz regiona predstaviće se komedijom koju ranije nisu izvodili u našoj zemlji.

StandUpFest ove godine biće održan u Dvorani Doma sindikata 2. i 3. oktobra, dok će treće veče festivala biti u Ben Akiba comedy club & bar-u, matičnom klubu mnogih komičara.

Prodaja ulaznica počinje 1. septembra. Cene ulaznica po večeri u Domu sindikata su 600 i 800 RSD. Cena karte za 4. oktobar je 500 RSD. (danubeogradu.rs)

StandUpFest - Ana Zlatanović
Ana Zlatanović

StandUpFest – program

Petak, 2. oktobar (20.00) – Dvorana Doma sindikata
Program vodi: Srđan Dinčić
Ana Zlatanović (Standup.rs)
Nikola Silić (Standup.rs)
Marina Orsag (HR)
Tihomir Paravina (HR)
Martina Ipša (SLO)
Nesha Bridges (Standup.rs)

Subota, 3. oktobar (20.00) – Dvorana Doma sindikata
Program vodi: Aleksandar Perišić
Tomislav Kozačinski (HR)
Miranda Lončar (BiH)
Tin Vodopivec (SLO)
Vlatko Štampar (HR)
Jelena Radanović (Standup.rs)
Srđan Dinčić (Standup.rs)

Nedelja, 4. oktobar (20.00) – Ben Akiba comedy club & bar
Tematsko stand up veče: „Ožalošćena porodica“
Stand up komičari na temu godinu dana rada Ben Akibe
Afer party / zatvaranje festivala

https://www.youtube.com/watch?v=UPVUM3c0sdY

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.