Naslovna » Izlasci » Shopping » AMD i MSI: Ulaznica u svet Full HD gejminga

AMD i MSI: Ulaznica u svet Full HD gejminga

Kao što to obično biva, prilikom lansiranja nove serije AMD Radeon grafičkih kartica, svu pažnju i lovorike poberu najjači i po definiciji najskuplji modeli iz samog vrha ponude.

To je sasvim logično jer se toliko puno priča o 1440p i 4K gejmingu, da se lako iz fokusa izgubi neprikosnovena činjenica – trećina od stotinu miliona korisnika najvećeg digitalnog gejming servisa – „Steam“, koristi monitore rezolucije 1080p, poznate i kao Full HD.

Danas je situacija na tržištu takva da je za komotno uživanje u Full HD gejmingu potreban grafički akcelerator u cenovnom rangu od 150 evra. Ne kažemo da se nije moguće igrati u 1080p i sa jeftinijim grafičkim karticama ili čak APU-ovima – moguće je, ali zaboravite na „High“ i viši nivo detalja.Promo

Klasa kartica između 100 i 150 evra će omogućiti Full HD igranje sa detaljima postavljenim na „Medium“, dok će klasa kartica ispod granice od 100 evra omogućiti 1080p igranje sa „Low“ podešavanjima.

Reprezentativni primerak

Iz kompanije AMD nam je na test stigao reprezentativni primerak grafičke kartice za Full HD „High Qualiti“ gejming. U pitanju je Radeon R7 370, koji je proizvela kompanija MSI.

U pitanju je vizuelno fascinantna grafička kartica opremljena sa poslednjom, petom, generacijom MSI-evog prepoznatljivog sistema hlađenja – „TwinForzr“. Ovaj hladnjak spaja naizgled nespojivo – istovremeno je i tiši i efikasniji od svog prethodnika, tako da je sama grafička kartica hladnija i istovremeno joj je omogućen veći overklok potencijal, a sve to u izvanredno tihom radu.

Zaista smo impresionirani MSI-evim pristupom u izvlačenju maksimuma performansi iz AMD-ovog Radeon R7 370 grafičkog procesora.

MSI je iz Radeon R7 370 Gaming 2 GB grafičke kartice izvukao čak 1050 MHz za GPU i 5700 MHz za GDDR5 memoriju. Posledice ovih sjajnih specifikacija su odlični rezultati u svim najvećim, aktuelnim, hitovima.

Međutim, zahvaljujući punoj podršci za najnoviji grafički aplikacioni interfejs (API) kompanije Microsoft – „DirectX 12“, koji dolazi eksluzivno uz Windows 10, potencijalni vlasnici Radeon R7 370 grafičke kartice će imati izvrsne performanse i u budućim naslovima, koji stižu već pred kraj ove godine.

Takođe, Radeon R7 370 podržava i naslednika OpenGL API-a, pod nazivom „Vulkan“. Igre programirane u Vulkan API-u stižu sledeće godine, tako da je i iz togugla, Radeon R7 370 investicija u budućnost. Kompanija Valve je već predstavila beta verziju ultra-popularne DOTA 2 igre, kreiranu u Vulkan API-u. Dobici u performansama sa novim API-em su izuzetni.

Kad je reč o investiciji u budućnost, MSI Radeon R7 370 poseduje i hardversku mogućnost – konektor, za kreiranje CrossFire X sistema, koji podrazumeva da se kartica može upariti i povezati sa još jednom Radeon R7 370 grafičkom karticom.

Dobici ovakve Kombinacije Su U Pojedinim Naslovima I Dvostruko Povećanje Performansi. Posebno Je Vredno Naglasiti Da Msi Radeon R7 370 Gaming 2GB zahteva samo jedan naponski konektor, što će reći da će besprekorno raditi i na najobičnijim napajanjima.

Kad se podvuče crta, kolaboracija AMD-a i MSI-a je iznedrila jednu izuzetnu grafičku karticu, koja se pokazala u izuzetnom svetlu i nametnula se kao logičan minumum za svakog ozbiljnog PC gejmera, kome je neprihvatljivo spuštanje ispod Full HD 1080p rezolucije.

Cena (sa PDV-om): 18.500 RSD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.