Naslovna » BG svaštara » Promocije » Apple iPod shuffle i iPod nano – još šareniji i muzikalniji!
New Apple iPod Nano

Apple iPod shuffle i iPod nano – još šareniji i muzikalniji!

Apple je za septembar mesec najavio svoju sada već tradicionalnu veliku jesenju konferenciju na kojoj se očekuje predstavljanje velikog broja novih proizvoda (kruže priče o novom iPhone-u, Apple TV-u, periferiji…).

Dok čekamo istu pozabavićemo se sa par noviteta koje je ovaj proizvođač bez mnogo pompe predstavio nedavno. Konkretno, pisali smo o novim iPod shuffle i iPod nano plejerima koji u odnosu na svoje prethodnike dolaze u nekoliko novih boja i sa nekoliko veoma korisnih funkcija.

iPod nano

Novi iPod nano je tek nešto veći plejer od iPod shuffle-a, međutim od pomenutog je daleko ozbiljniji jer pored reprodukcije muzičkih fajlova nudi i mogućnost gledanja filmova i fotografija.

Poseduje mali displej dijagonale 2.5 inča i rezolucije 432×240 piksela. Isti je osetljiv na dodir i ima veoma dobru reprodukciju boja i detaljnost. Naravno, nije kao Retina ekran, ali je više nego dobro izbalansiran za gledanje slika, filmova, serija i uopšte video i multimedijalnog sadržaja.

Sa druge strane muzička reprodukcija je na najvišem mogućem nivou, kao kod iPod touch plejera i što je takođe jako važno podržani su apsolutno svi popularni audio formati.Promo

Za razliku od iPod shuffle plejera iPod nano dolazi sa drastično boljim slušalicama i ima bolju radnu autonomiju baterije. Konkretno novi iPod nano nudi do 30 časova slušanja muzike, odnosno do tri i po sata gledanja video sadržaja.

Kako je reč o medija plejeru, ima i svoj OS koji u osnovi predstavlja drastično osakaćenu verziju iOS-a, ali opet veoma funkcionalnu za ono što iPod nano nudi. Novi iPod nano je dostupan u istim bojama kao i iPod shuffle.

Neverovatno je kako iPod nano teži svega 31 gram i kako zaista dobro zvuči. Međutim, ono što ima kao problem jeste loše cenovno pozicioniranje jer se za malo više novca može kupiti drastično bolji iPod touch. U svakom slučaju novi iPod nano je odličan medija plejer koji obećava dobru zabavu u pokretu ili za vreme putovanja.

Apple iPod Shuffle

iPod shuffle

Apple vizuelno nije promenio iPod shuffle već nekoliko generacija, ali s vremena na vreme ovaj neverovatni MP3 plejer obuče u nove boje.

To je upravo uradio polovinom leta kada je iPod shuffle postao dostupan u bojama (i dalje) aktuelnog iPhone 6 telefona. Očekivano, proizvođač iz Kupertina je zadržao i nekoliko starih kolorita koji su bili popularni kod kupaca kao i crvenu verziju iPod shuffle-a koja se, nažalost, ne može kupiti kod nas.

Kapacitet nije menjan, pa tako iPod shuffle ponovo ima 2 GB skladišnog prostora što je dovoljno za čuvanje do 1000 pesama u pristojnom MP3 formatu. Velika prednost iPod shuffle MP3 plejera se krije i u njegovoj glasovnoj podršci (VoiceOver) koja sa korisnikom može da komunicira na tridesetak jezika (naš jezik nije podržan).

Zanimljiva stvar vezana za iPod shuffle je da se pored MP3 formata odlično razume i sa svim ostalim audio formatima uključujući i ACC format koji Apple posebno preporučuje.

Kućište iPod shuffle MP3 plejera je napravljeno od jednog komada aluminijuma i upravo zbog njega se lako održava. Uz paketu pored plejera kupac dobija i solidne Apple Earphones slušalice, kao i USB kabl preko koga se vrši punjenje baterije i transfer muzike.

Kada smo već pomenuli bateriju da kažemo da ista donosi do 15 časova audio reprodukcije i da se veoma, veoma brzo puni. U svom zategnutom izdanju iPod shuffle i dalje predstavlja najmanji i najmoćniji MP3 plejer na svetu koji nudi vrhunsku reprodukciju muzike i uvek je sjajan poklon kome se svi obraduju.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.