Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Bazar polovnih udžbenika na Trgu Nikole Pašića
Bazar polovnih udžbenika

Bazar polovnih udžbenika na Trgu Nikole Pašića

Od 20. avgusta do 30. septembra na Trgu Nikole Pašića biće organizovan Bazar polovnih udžbenika na kome će sugrađani moći da prodaju i razmenjuju korišćene udžbenike za osnovnu i srednju školu.

Na platou trga biće postavljeno 15 štandova.

– Stanari Kosovske ulice već godinama imaju problem koji se ogleda u stalnom komunalnom neredu koji godinama unazad prave preprodavci knjiga za osnovnu i srednju školu zaposedajući parkinge kombijima, kamionima, nadgradnjama, stolovima i na druge načine zatvarajući time prilaze samoj Kosovskoj ulici i ulazima zgrada. Od prošle godine grad je doneo odluku da se stane na put ovakvom kršenju komunalnog reda i da uvede red u celoj toj zoni – kaže Darko Glavaš, direktor Beokoma.

U saradnji sa opštinskom upravom Starog grada organizuje se Bazar polovnih udžbenika na Trgu Nikole Pašića, gde prodavci mogu da izlože svoju robu na propisanim štandovima i u skladu sa zakonom. Udžbenici će biti prodavani po povoljnijim cenama.

Na potezu cele Kosovske ulice i okoline biće sprovedena stalna akcija očuvanja komunalnog reda. Komunalna policija i komunalne inspekcije grada i opštine zajedno sa nadležnim gradskim komunalnim preduzećima biće stalno prisutne na terenu i sankcionisati nelegalne prodavce, odnositi vozila sa javnih saobraćajnih površina, pešačkih staza i čistiti površine na kojima su se nalazila vozila, saopštili su nadležni. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.