Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Beer Fest: Besplatan prevoz za posetioce
Belgrade Beer Fest

Belgrade Beer Fest: Besplatan prevoz za posetioce

Belgrade Beer Fest je festival koji, od svog osnivanja, organizuje i sprovodi društveno odgovorne akcije koje promovišu odgovornu konzumaciju alkoholnih pića i podizanje nivoa bezbednosti posetilaca festivala.

Društveno-odgovorne pivske kompanije, takođe ulažu značajna sredstva u sprovođenje akcija kroz koje posetiocima Beer Festa omogućavaju bezbedan i besplatan dolazak i povratak sa festivala, kao i podizanje svesti o opasnosti vožnje automobila pod dejstvom alkohola.

Kompanija Heineken Srbija pobrinula se da svi posetioci mogu opušteno da uživaju u vrhunskom pivu i odličnoj muzici, a da pri tom bezbedno stignu kući. Treću godinu zaredom u saradnji sa GSP Beograd, kompanija organizuje akciju „Društvo, ko vozi kući“.

Svih pet dana trajanja festivala na četiri linije, koje su produžene u odnosu na prethodne godine, sa polascima na svakih pola sata, autobusi će besplatno prevoziti posetioce Belgrade Beer Fest-a u periodu od 19.30 do 2.30. Posetioci će imati besplatan prevoz u oba smera, a stajališta će biti na sledećim ključnim tačkama:Belgrade Beer Fest - Društvo, ko vozi kući

Linija 1 – Ušće do Trga Republike
Linija 2 – Ušće preko Glavne železničke stanice i Sajma do Bioskopa Šumadija
Linija 3 – Ušće preko GO Novi Beograd do TC Piramida
Linija 4 – Ušće preko Studentskog grada i Zemunske bolnice do Keja oslobođenja.

Akcije

Detaljne informacije o redu vožnje vidljive su na polaznim autobuskim stanicama na Ušću i sajtu GSP-a, a od ove godine i u okviru aplikacije za pametne telefone pod nazivom „Heineken Srb“. Pored reda vožnje, aplikacija sadrži i ostale važne informacije, kao što su muzički program Beer Festa i telefoni za hitne slučajeve.

Takođe, u okviru akcije „Kad pijem, ne vozim“, koju na festivalu sprovodi Apatinska pivara, svi posetioci će moći da učestvuju u edukativnoj igri koja ukazuje na opasnosti i posledice vožnje automobila pod dejstvom alkohola. Uz pomoć „pijanih naočara“, koje simuliraju vid pod dejstvom alkohola, posetioci će pokušati da uz pomoć daljinskog upravljača provozaju mali auto određenom stazom i ako uspeju da stignu do cilja dobijaju zanimljive poklone. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.