Naslovna » BG servis » Beograd na vodi: Radovi na prve dve kule – krajem septembra
Beograd na vodi: Radovi na prve dve kule

Beograd na vodi: Radovi na prve dve kule – krajem septembra

Danas je uklonjen poslednji objekat na prostoru gde će se graditi prve dve kule u okviru projekta „Beograd na vodi“.

Istovremeno, u toku su i radovi na rekonstrukciji Hercegovačke ulice i Savske promenade.

Od 1. avgusta prošle godine do danas na tom prostoru srušeno je ukupno 233 objekta, a izgradnja stambenih kula počinje krajem septembra što je potvrdio i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Rušenje i ove poslednje zgrade je preduslov da se počne s izgradnjom prve dve kule, to jest sa formalnim početkom projekta „Beograd na vodi“. Najkasnije 25. septembra će krenuti izgradnja i biće postavljen kamen temeljac za dve stambene kule. U prethodnih godinu dana raseljene su 94 familije, uklonjeno je 15 kilometara pruge, kao i 54 plovila. Bez obzira na to što je početak radova u septembru sada se radi na potpunoj rekonstrukciji obaloutvrde u dužini od 250 metara, kao i potpunoj rekonstrukciji Hercegovačke ulice. Ta ulica će dobiti potpuno novi izgled, sa novim trotoarima i novom kanalizacijom. Završetak radova se očekuje do 9. septembra, a po rečima izvođača radova, možda i ranije. Savska promenda će biti potpuno uređena, završetak ovog dela se očekuje 21. septembra, a posle toga nastavljamo radove na celokupnoj promenadi. Radove na obaloutvrdi ćemo po završetku prvih 250 metara nastaviti do kraja, što je oko dva i po kilometra. Ovo je trenutak kada napori koje smo poslednjih godinu dana uložili u čišćenje ove lokacije, daju rezultat – istakao je Siniša Mali.

Gradska vlada je postigla dogovor sa svim porodicama koje su živele na tom prostoru. Na prostoru gde će se izvoditi radovi druge faze projekta „Beograd na vodi“ sada ima 132 porodice, a za 27 je već nađeno rešenje. Gradonačelnik Mali najavio je da će biti pronađeno rešenje i za ostale u narednim mesecima.

Dve kule će imati ukupno 68.000 kvadratnih metara, što je oko 300 stambenih jedinica. (Beoinfo)