Naslovna » BG servis » Besplatan bežični internet već u 60 vozila GSP-a
GSP - autobusi

Besplatan bežični internet već u 60 vozila GSP-a

Besplatan bežični internet postavljen je u 60 vozila GSP-a, a u narednih nekoliko dana biće ugrađan u ukupno 100 vozila.

Posle toga, Telekom Srbija će GSP-u isporučiti još 300 Wi-Fi uređaja, a do kraja septembra ove godine ceo vozni park ovog preduzeća biće pokriven bežičnim internetom.

Beograđani i gosti Beograda trenutno mogu da koriste besplatan internet u 30 novih tramvaja i 30 autobusa, a na svakom vozilu je to i označeno.

– Beograd je evropska metropola, sa sve većim brojem turista, i važno je da odgovorimo na sve zahteve digitalne ere. Ovo je dobra vest za sve Beograđane, ali i za goste koji dolaze iz inostranstva – izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Besplatni bežični internet uveden je u vozila GSP-a kao rezultat saradnje Grada Beograda i Telekoma Srbija, a deo je plana obnove i unapređenja voznog parka JKP GSP „Beograd“ za period 2015-2019.

Osim besplatnog interneta, u okviru ovog plana do kraja godine je i nabavka novih autobusa.

Do kraja oktobra vozni park GSP „Beograd“ biće bogatiji za 30 solo niskopodnih autobusa. Ovaj tip autobusa najviše nedostaje glavnom gradu, a poslednji put su kupljeni 2008. godine. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.