Naslovna » Porodica » Besplatni letnji programi u DKC Majdan
Besplatni letnji programi u DKC Majdan

Besplatni letnji programi u DKC Majdan

U DKC Majdan, ustanovi kulture GO Savski venac, tokom avgusta aktuelni su besplatni letnji programi za decu i mlade iz Beograda.

Tradicionalno, Majdan svojim korisnicima nudi umetničke, sportske i edukativne sadržaje. Program je koncipiran za decu različitih uzrasta, od najmlađih do tinejdžera, a osmišljeni su i programi u kojima će i starije generacije moći da uživaju.

Od umetničkih programa u toku je Mala škola srpskih zamkova koja se održava svakodnevno do 22. avgusta od 10.00 do 11.30. Program se realizuje u saradnji sa Edukativnim centrom Riznica a ima za cilj da polaznike upozna sa srednjovekovnim nasleđem Srbije, kako su se gradili zamkovi u tom vremenu, pod čijim rukovodstvom i koja je bila njihova namena.Za dž

Pored predavanja o istoriji i značaju srpskih srednjovekovnih gradova, polaznici bi se i sami oprobali u pravljenju svojih zamkova iz mašte ili pravljenju zamkova po uzoru na srpske srednjovekovne tvrđave.

I za decu i za roditelje

U edukativnom programu decu očekuju zabavne jezičke radionice koje Majdan organizuje sa školom stranih jezika Creative, svakodnevno od 17. do 31. avgusta. Pored radionica za decu uzrasta od tri do sedam godina i od osam do 12 godina, ovog puta u ponudi su i časovi francuskog i italijanskog jezika za mame i tate, koji će se održavati vikendom.

Kroz zabavne, kreativne aktivnosti, zanimljive priče, pesmu i igru, deca će učiti osnove jezika i upoznavaće se sa kulturom i običajima Engleske, Nemačke, Španije. Odrasli, ljubitelji francuskog i italijanskog jezika, uživaće uz kaficu i zanimljive udžbenike: Espresso i Café Crème.

Zainteresovani za elektroniku, robotiku i matematiku takođe će ovog leta pronaći zabavni kutak za sebe u Majdanu, a radionice ovog tipa organizuju se sa Malom školom elektronike od 25. do 30. avgusta.

Svi koji žele da se rekreiraju mogu da biraju između aikida i joge. Profesionalni treneri aikido kluba Košava do kraja avgusta organizuju treninge ove veštine. Zbog prijatnog ambijenta dvorišta Kuće kralјa Petra I joga se održava u zelenoj oazi u ulici Vase Pelagića 40. Svake nedelje od 18.00 program vode instruktorke Joga centra Šakti.

Info: Dečiji kulturni centar Majdan (Kozjačka 3-5); dkcmajdan.org.rs i 3692-645. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.