Naslovna » Izlasci » Festivali » Četvrti Festival Telo kao životni kompas
Telo kao životni kompas

Četvrti Festival Telo kao životni kompas

Četvrti Festival Telo kao životni kompas biće održan od 11. do 14. septembra pod sloganom „Hrana za dušu i telo“.

Festival okuplja psihologe, pedagoge, specijalne pedagoge, psihoterapeute, savetnike, lekare, instruktore veština i umetnike sa akademskim i alternativnim znanjem o odnosu duše i tela.

Specifičan po dominantno radioničarskom načinu rada cilj manifestacije je da omogući svim prisutnima da probaju i kroz lično iskustvo nauče različite načine zaštite i unapređenja psihofizičkog zdravlja. Ne manje važan cilj festivala je da poveže stručnjake iz različitih oblasti i podstakne stvaranje multidisciplinarnih timova na temu psihofizičkog zdravlja.

Festival svake godine ugosti više desetina različitih stručnjaka koji imaju nešto novo da kažu iz svoje oblasti.

Drugog vikenda septembra bićete u prilici da čujete kako vas principi aikida vode iz konflikta, kako možete da se uskladite sa svojim emocijama putem meditacije u pokretu i znanja iz neuronauka i kako kapuera pomaže u izgradnji zajednice.

Hrana za dušu i telo

Festival Telo kao životni kompas biće idealan za sve koji se stide ili imaju tremu, jer će im pomoći savetima terapeuti kao i muzičari. Posetioci će saznati kako da raskinu vezanost sa onim što im zaustavlja razvoj putem aktivne imaginacije, kako da povežu meditaciju i astrologiju, da pomognu detetu da se razvija negujući adekvatan dijalog…

Slogan manifestacije „Hrana za dušu i telo“ je tu zbog dugogodišnjeg iskustva u radu sa ljudima mnogobrojnih stručnjaka i ukazuje da često ne konzumiramo ono što nas hrani već pokušavamo da ućutkamo dušu tako što se zatrpavamo hranom ili opterećujemo hranom telo nesvesni da smo gladni duševne hrane.

Cilj ovogodišnjeg festivala je da pospeši neraskidivu vezu duše i tela, proširi znanje o psihofizičkim potrebama učeći nas o alatima za kontakt sa sopstvenim telom ali i kvalitetnoj duševnoj hrani.

Festival Telo kao životni kompas biće održan na dve lokacije: u Dah teatru (Marulićeva 8) i Surya Yoga studiju (Loznička 11).

Zbog ograničenog broja učesnika obavezne su prijave na festivalduseitela@gmail.com. Program i ostale informacije pogledajte OVDE.

Cene: 550 RSD (jedna radionica / predavanje), 1.000 RSD (jedan dan, subota), 2.000 RSD (jedan dan, nedelja) i 3.300 RSD (ceo festival).(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.