Naslovna » Porodica » Deca » Dečji naučni kamp 2015. na Adi Ciganliji
Dečji naučni kamp - DNK - logo

Dečji naučni kamp 2015. na Adi Ciganliji

Centar za promociju u ponedeljak, 17. avgusta, otvara Dečji naučni kamp (DNK). DNK je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, a biće otvoren do 28. avgusta, na fudbalskim terenima na Adi Ciganliji.

Dečji naučni kamp (DNK) je osmišljen tako da se deca u društvu vršnjaka, okruženi prirodom, na zanimljiv i interaktivan način upoznaju sa raznim oblastima nauke.

Ove godine, program radionica na DNK obuhvata širok spektar nauka: arheologiju, medicinu, fiziku, ekologiju i medicinu, astronomiju, matematiku, lingvistiku, kao i elektroniku i mašinstvo.

Radionice vode naučni demonstratori stručni za datu oblast, a za osmišljavanje društvenih aktivnosti nadležan je psiholog.

Uporedo sa interaktivnim radionicama za učesnike DNK, Centar će probno pokrenuti i jednu sasvim novu dugo pripremanu infrastrukturu – Naučni kamion. Tokom jeseni, ova nova autentična atrakcija domaće proizvodnje biće predstavljena javnosti i krenuti na put kroz Srbiju.

Na DNK učestvuju deca starosti između 7 i 17 godina, a program je podeljen u tri starosne grupe. Aktivnosti će po danima biti prilagođene mlađim i starijim osnovcima ili srednjoškolcima. Broj učesnika ograničen je na 30 po danu kako bi se osigurao kvalitet radionica.

Više informacija pronađite OVDE. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.