Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Belgrade Jam, 4. i 5. septembra
Belgrade Jam

Festival Belgrade Jam, 4. i 5. septembra

Festival hip hop kulture Belgrade Jam biće održan 4. i 5. septembra u Domu omladine Beograda i KPTM-u, u organizaciji „Route 011“.

Zbog neizvesnih vremenskih prilika, organizatori su odlučili da promene lokaciju. Umesto na Makišu festival će biti održan u zatvorenim prostorima, ali će ljubitelji hip hopa imati mogućnost da dva dana uživaju u muzici, grafitima, fristajlu, brejkdensu i stritdensu.

Tako će, u danu u kom košarkaška reprezentacija Srbije igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, tvorci himne „orlova“, THCF, izvesti tu pesmu i druge svoje hitove u Domu omladine Beograda.

U okviru muzičkog programa, nastupiće i Prti Bee Gee, Fox i Belleti, Bvana i Lider, Smoke Mardeljano, Arafat & Black Ring Crew, Sick Touch, Goldie & Stambola (CSS), Lekr LTDFM, Cyam, MC Rima i Surreal. Na sceni će se, među zvezdama večeri, naći i Juice, koji je nedavno objavio novi album „Hiphopium 3“.

Pored njih, tu će se naći i specijalni gosti: Marlon Brutal, Kurtoazija, Gazda Paja i Cjofo MC. Takođe, za DJ pultom će se smenjivati: Rokam, Mrki, Coldie, Papa Zho i Choda O.Belgrade Jam

Grafiti, freestyle, breakdance, streetdance…

Pre muzičkog programa, u subotu, u Domu omladine Beograda, od 16.00 do 18.00, biće održan AllStyle Battle, takmičenja u brejkdensu i stritdensu. Od 18.00 do 20.00 je na programu Masters of Freestyle – MC Challenge, takmičenje u fristajlu.

Dan ranije, u petak, 4. septembra, od 15.00 do 21.00, uz besplatan ulaz, u KPTM-u će biti organizovan Graffiti Jam, događaj na kojem će učestvovati renomirani crtači i nove nade. Tema njihovih radova će biti Beograd (011).

Ulaznice za subotnji program festivala Belgrade Jam, po ceni od 400 RSD, mogu da se kupe na svim prodajnim mestima DD Tickets-a. Cena karte na ulazu, do 20.00, iznosiće 400 RSD, a posle toga 600 RSD. (danubeogradu.rs)