Naslovna » Izlasci » Kanabis marš, 4. septembra

Kanabis marš, 4. septembra

U petak, 4. septembra, na Trgu Republike Udruženje IRKA organizovaće Kanabis marš.

Prenosimo saopštenje…

„U Srbiji po zvaničnoj statistici ima više od 400.000 osoba koje koriste kanabis (6%!). U Srbiji dnevno umre više od 70 osoba od kancera, dok se oko 110 razboli i to uglavnom mladi. U Srbiji postoji pola miliona dijabetičara. U Srbiji postoji oko pola miliona invalida. U Srbiji postoji više od 300.000 obolelih od hepatitisa C.

Svima njima kanabis pomaže ili može da pomogne. U svetu se za korišćenje kanabisa ne odgovara krivično, osim u nekoliko diktatorskih ili islamističkih režima. Srbija jedina krivično kažnjava za posedovanje, dok je u demokratskim državama korišćenje ili legalno ili prekršajno kažnjivo.

U Srbiji osnovna prava imaju svi. I LGBT i sve manjine, izbeglice, alkoholičari, pravnici, tajkuni, strani biznismeni, životinje, partije i poslanici koji ne brinu o potrebama građana i za to su zaštićeni… i to je OK. Ali, osnovna ljudska prava imaju baš svi – osim bolesnih i onih koji ne žele alkohol i droge već žele da koriste kanabis.

Oslobađanje konoplje i korist od prirode

Naše mišljenje i stav zasnovan na realnim istraživanjima i naučnim dokazima o višestrukoj koristi po zdravlje i ekonomiju, jeste da kanabis (konoplju) treba potpuno osloboditi svih zakonskih stega, a sve poslove vezane za njeno korišćenje oporezovati kao i sve ostalo.

Ovo je jedina biljka koja je ikada bila potpuno zabranjena na nivou UN od 1961. zarad različitih interesa i vreme je da je vratimo u potpunu upotrebu kao najkorisniju biljku na planeti za hiljade namena i proizvoda. Vreme je da je slobodno proizvodimo kao i naši preci, po čemu je Srbija bila naširoko poznata.

Najbolje moguće rešenje

Ukinuti krivični zakon o korišćenju, uzgoju i trgovini kanabisom i naravno ukinuti besmisleni mikroskopski dozvoljen procenat THC-a od 0,3%, što je zapravo zabrana prirode i sprečavanje sadnje za sve industrijske i prehrambene namene poljoprivrednicima. Rešenje je oslobađanje najkorisnije biljke na planeti, bez zakonskog uslovljavanja.

Međutim, za proizvodnju leka koji će se prodavati ili izdavati na recept, itekako je potreban zakon o stogoj kontroli organske proizvodnje kanabisa i provere kvaliteta ulja od cvetova. Mislimo da se oko toga većina slaže, jer to je u cilju zaštite pacijenata i samih lekara. Ko želi sam da sadi niko ne bi smeo da ga ometa, a činjeniica je međutim da većina bolesnih to neće moći. Zato su neophodni humanitarni uzgajivači za bolesne, i socijalni kanabis klubovi, npr. po ugledu na Španiju, jer u njima bolesnima besplatno prave ulje, zapošljavajući i tehnologe.

Pozitivan efekat za bolesne, kompletno zdravstvo, građane, poljoprivredu, ekonomiju i finansiju države bi bio neprocenjiv.

Shvatamo da to trenutno mnogima, osim građanima Srbije i ekonomiji države, ne odgovara, ali ćemo se za ovo zalagati dok god se ne desi potpuno oslobađanje ove čudesne biljke.

Kanabis marš!!! Beograd – kod Kneza!
#StopNarkoMafiji Marš ZA PRAVA najveće obespravljene manjine u Srbiji!
ZA pravo na IZBOR – ZA pravo na ŽIVOT – ZA pravo na LEK!
KANABIS nije problem – on je rešenje mnogih problema!“