Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncerti na Zidiću: El Buzz i Lorna Wing
Koncert na Zidiću: El Buzz

Koncerti na Zidiću: El Buzz i Lorna Wing

Ovog vikenda biće priređena još dva koncerta na Zidiću – nastupiće El Buzz i Lorna Wing.

Serijal besplatnih koncerata na Zidiću, ispred Doma omladine Beograda, nastavlja pančevački rock sastav El Buzz, 21. avgusta od 20.00.Za dž

U želji da, pre svega, sebi ali i svima ostalima pruže dobre vibracije i moderan, ali u isto vreme i retro zvuk, bend su 2007. osnovali Kristijan Balteanu (Chris Danger) i Ivan Vanja Pavlov.

Januara 2010. bend objavljuje prvi singl “Viva Fidel“, a u maju iste godine i debi album “Viva El Buzz!!“, sa naslovima poput “Holiday“, “Butterfly“, “Travellin“’ i “Love… It’s Alright“. Kao prvi singl i spot zavrtela se pesma “Na Na Na“, posle čega su usledili samostalni i grupni koncerti po Srbiji. U 2012. godinu bend ulazi sa novom basistkinjom Anom Deanović (Chii Ana) i počinje da priprema nove pesme.

Godine 2013. izlazi singl “Nemoj da me čekaš/Jean et Marc“, gde bend po prvi put peva na srpskom i francuskom jeziku u nastavku, u pesmi koja je sve samo ne rock’n’roll. To je od starta i bila ideja članova benda – svirka bez strogih žanrovskih, jezičkih i geografskih ograničenja, pogotovo što u eri interneta ništa nije daleko. Otuda i želja Buzzovaca da svoju muziku plasiraju i na inostrano tržište. Sa novim pesmama i albumom (čiji je radni naslov “Brotherhood And Unity“), u najavi, El Buzz 2015. godine tek treba da potvrdi svoj talenat i rad i ponovo natera ljude da đuskaju, baš kao u zlatno doba rokenrola.

Koncert na Zidiću: Lorna Wing

Lorna Wing

U subotu, 22. avgusta od 20.00, na Zidiću (Plato Milana Mladenovića) sviraće i Lorna Wing.

Njihov specifičan autorski zvuk može se najbliže definisati kao kamerni pop sving (chamber pop swing). Kombinovanjem pretežno akustičnih, ali i električnih instrumenata sa pomalo melanholičnim ženskim vokalom, u pesmama koje flertuju sa više muzičkih žanrova istovremeno, teži se da se kod slušaoca izazove osećaj udobnosti.

Tekstovi su inteligentno dvoslojni pa je njihov dublji sadržaj obavijen melodičnom površinom. Lorna Wing je jedan od retkih bendova u našem regionu čiju muzičku atmosferu slušaoci povezuju sa izvođačima kao što su Nouvelle Vague, Koop, Tom Waits i dr.

Specifičnost i kvalitet autorske muzike koju stvara i izvodi Lorna Wing je, zahvaljujući pobedi na Double Dare konkursu Mikser festivala, prepoznala izdavačka kuća Mascom pod čijim labelom je u februaru 2015. godine izdat njihov prvi album sa nazivom „Jedra“. Samo nekoliko nedelja posle izlaska albuma, pesma „Južna“ se našla pri vrhu nekoliko značajnijih top listi domaće muzike kao što su Diskomer (Radio Studio B) i Pop Mašina (Radio B92).

Osnivači benda, Ivanka (vokal) i Čeda (gitara i vokal) su, kao akustični dvojac, otpočeli sa stvaranjem prvih autorskih pesama Lorne Wing, da bi im se vremenom priključili ostali članovi. Danas, pored vokala i gitare, zvučni prostor najčešće popunjavaju bubanj, bas, violončelo, klavijatura i usna harmonika. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.