Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Jednostavne ideje za bolji život u školi
Kreativni centar

Kreativni centar: Jednostavne ideje za bolji život u školi

Izdavačka kuća Kreativni centar pred početak nove školske godine preporučila je čitaocima svih generacija nekoliko knjiga za bolji život u školi.

Ovo su knjige koje donose odlične ideje i savete za roditelje budućih prvaka, sve kojima su mrske školske obaveze i zadaci. Ovo su knjige za đake kojima je škola prava avantura kao i za one koji imaju male ili velike probleme sa drugim đacima ili im je samo dosadno ili žele da nauče kako da uče, kako da pišu…

Mama i tata polaze u školuKreativni centar - Mama i tata polaze u školu

Ovo je priručnik za roditelje budućih prvaka. Polazak deteta u prvi razred predstavlja važan događaj u životu čitave porodice. Nažalost, često je praćen strahovima i nedoumicama i deteta i roditelja. Knjiga Mirjane Mitrović, iskusnog školskog psihologa, pomoći će roditeljima da na pravi način pripreme svoje dete, ali i sebe, za taj važan trenutak u životu svakog mališana.

Od sutra ne odugovlačim! (Ali stvarno!)Kreativni centar - Od sutra ne odugovlačim

Ovo je knjiga za one koje neko drugi stalno mora da podseća na obaveze i zadatke koje treba da urade, za one kojima se stalno čini kako nemaju dovoljno vremena, koji večito nešto odlažu i pri tom smišljaju najneverovatnije moguće razloge da se opravdaju pred drugima i pred samima sobom. U knjizi će deca i tinejdžeri pronaći: 12 razloga zbog kojih ljudi odugovlače i 12 saveta koji mogu pomoći da se kaže zbogom odugovlačenju; 20 načina opraštanja od odugovlačenja i savete kako da se izbegnu zamke pri opraštanju od odugovlačenja. Knjiga je duhovito napisana i duhovito ilustrovana.

Za sve je krivo šumeće praseKreativni centar - Za sve je krivo šumeće prase

Upoznajte Luciju, devojčicu koja je svakog dana kasnila u školu! Ali ona uopšte nije bila kriva za to! Nikada! Uvek je imala dobar izgovor, mada joj učiteljica baš i nije verovala. 17 Lucijinih neverovatnih izgovora za kašnjenje u školu sigurno će sve u porodici te nasmejati do suza! Preporučujemo ovu knjigu deci kao odličnu zabavu u pauzama tokom učenja.

Kako da preživiš u školiKreativni centar - Kako da preživiš u školi

Učiš, ali imaš loše ocene? Dosađuješ se na času? Domaći zadaci ti baš ne idu? Hvata te panika na kontrolnom? Ne sviđaš se nekom nastavniku? Tvoje društvo traži od tebe da radiš nešto što ne želiš? U školi nije svakog dana lako! U ovoj knjizi đaci će naći neke lukave savete koji će im pomoći da se dobro osećaju u svim tim situacijama, na časovima, s drugarima i nastavnicima!

Kreativni centar

Pametniji si nego što mislišKreativni centar - Pametniji si nego što misliš

Biti pametan više je od dobijanja dobrih ocena u školi i dobro urađenih kontrolnih vežbi. To je više od dobrog čitanja, brzog rešavanja matematičkih problema i pamćenja podataka. Svi znamo šta je inteligencija, ali da li ste znali da u svakome od nas postoji osam vrsta inteligencija – osam načina da se bude pametan? Ova knjiga će naučiti mlade kako da prepoznaju koje vrste inteligencija su kod njih jače razvijene, kako da te jače inteligencije bolje koriste, kao i kako da dodatno razviju one inteligencije koje su slabije. Autor knjige, dr Tomas Armstrong, poznat je širom sveta kao ekspert za pitanja višestruke inteligencije.

Naučite da učiteKreativni centar - Naučite da učite

Uz malu pomoć roditelja ili nastavnika ova knjiga, kroz mnoštvo praktičnih primera, pomaže učenicima da postignu bolji uspeh u školi. Neke od važnijih tema koje su obrađene u knjizi jesu: organizacija vremena, pravljenje beležaka, korišćenje biblioteke i istraživačke veštine, metode čitanja, pisanje eseja i sastava, priprema za polaganje ispita i testova.

Priče od A do ŠKreativni centar - Priče od A od Š

Kako napisati priču od reči koje počinju istim slovom? A kako napisati trideset takvih priča, za svako od trideset slova azbuke po jednu – od A do Š? Ovaj naizgled nemoguć zadatak više nego uspešno rešio je Simeon Marinković koji se na duhovit i neobičan način poigrava se jezikom koristeći i arhaične i moderne izraze. U korenu ove ideje stoje zanimljive dečje igre rečima, kao što su „Zanimljiva geografija“, „Na slovo, na slovo“ i druge. Na kraju knjige pred čitaoce se postavljaju stvaralački izazovi – oni imaju zadatak da sastavljaju rečenice, da rešavaju i grade rebuse i osmosmerke od reči koje počinju jednim od izabranih slova.