Naslovna » Izlasci » Izložbe » Letnji programi u Muzeju Vuka i Dositeja i u Galeriji fresaka
Muzej Vuka i Dositeja

Letnji programi u Muzeju Vuka i Dositeja i u Galeriji fresaka

U Galeriji fresaka, u Cara Uroša 20, posetioci mogu videti replike zidnog slikarstva srednjovekovnih crkava i manastira sa Kosova i Metohije.

Postavka pod nazivom „Kosovo i Metohija. Zadužbine i darovi“ dostupna je svakim danom u nedelji izuzev ponedeljka, a stručno vođenje zakazano je za subotu, 22. avgusta od 18.00, i u utorak, 25. avgusta od 13.00.

Programom „Muzej u srcu grada“ Narodni muzej u Beogradu pruža posetiocima mogućnost da u Muzeju Vuka i Dositeja uživaju u nizu raznovrsnih aktivnosti osmišljenih za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore. Svi programi su besplatni.

Program za ovu nedelju

• 21. avgust od 10.00 do 12.00 – Muzej za bake, deke i unuke
Dok bake i deke uživaju uz stručno vođenje kroz osnovnu postavku Muzeja, posvećene Dositeju Obradoviću i Vuku Karadžiću deca će se zabaviti uz interaktivni sadržaj Dečjeg kluba Narodnog muzeja.

• 22. avgust od 17.00 i 25. avgust od 12.00
Zainteresovani posetioci mogu da se pridruže stručnom vođenju kroz osnovnu postavku Muzeja Vuka i Dositeja i uz tumačenje otkriti zanimljive pojedinosti o dvojici velikana srpske kulture.

• 22. avgust od 18.00 – Vajarska radionica
Težeći da se odrasloj publici pruži i praktično iskustvo tokom avgusta biće organizovan ciklus vajarskih radionica. Ciklus se sastoji od tri radionice, teorijskog predavanja o vajarstvu i materijalima koji se koriste i praktičnog dela, od ukupno tri termina, tokom kojeg će svaki polaznik odabrati temu koju želi da predstavi i pristupiti modelovanju svoje skulpture. Broj mesta je ograničen pa je poželjna prijava na eduka@narodnimuzej.rs. Prijave traju dok se broj raspoloživih mesta ne popuni. (danubeogradu.rs)