Naslovna » Izlasci » Izložbe » MAU: Radionice za decu tokom avgusta
MAU: Kreativne radionice za decu

MAU: Radionice za decu tokom avgusta

Kreativne radionice za decu biće organizovane u Muzeju afričke umetnosti svake srede i nedelje od 11.00 do 13.00 tokom avgusta.

Šta mislite, kako su izgledale tradicionalne porodične kuće u Africi? Zidovi kuća ukrašavani su muralima.

Želite li da naučite jezik i poruke koje su „slikama zapisane“ na zidovima? Svaka linija, svaki oblik, svaka boja nešto znači.

Da li ste znali da kiša spira murale oslikane na zidovima kuća i da se oni svake godine ponovo nanose? Nijedan mural nikada nije isti!

Kreativne radionice „Afrički murali: razigrani zidovi“ prate aktuelnu izložbu Muzeja „Tradicionalni murali Afrike“ koja prikazuje primere oslikanih kuća iz različitih delova Afrike. Programima vođenja kroz izložbu za sve posetioce i kreativnih radionica za decu kustosi Muzeja predstaviće boje, crteže, reljefe i mozaike koji krase zidove kuća naroda Igbo (Nigerija), Gurunsi (Burkina Faso i Gana), Basoto i Ndebele (Južna Afrika).

Svake srede i nedelje u avgustu održavaće se kreativne radionice za decu, a istovremeno za odrasle posetioce kustosi će prirediti vođenje kroz aktuelnu izložbu „Tradicionalni murali Afrike“ i predstaviti kulture različitih afričkih naroda i regiona u kojima se oslikavaju murali, likovne tehnike i značenja motiva.

Promotivna cena ulaznica za letnje termine kreativnih radionica i stručnih vođenja je 100 RSD (svi uzrasti). Muzej afričke umetnosti je u Andre Nikolića 14, a broj telefona je 2651-654. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.