Naslovna » Izlasci » Festivali » Međunarodni susreti u Obrenovcu od 9. do 12. avgusta
Međunarodni susreti u Obrenovcu

Međunarodni susreti u Obrenovcu od 9. do 12. avgusta

Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije Međunarodni susreti u Obrenovcu biće održan po šesti put od 9. do 12. avgusta u Obrenovcu.

Tradicionalna manifestacija biće organizovana na Gradskom trgu. Najavljeni su gosti iz Slovenije, Turske, Poljske i Grčke, kao i sva kulturno-umetnička društva iz Obrenovca osim društva iz Stublina koje je u tom terminu na turneji.

Program počinje 9. avgusta od 19.00 defileom i koncertnim programom. Drugi defile planiran je za 10. avgust.

Predstavnici zemalja koje dolaze u Obrenovac dolaze sa predstavnicima svojih gradova, tako da će to biti prilika da opština Obrenovac sa njima razmeni iskustva, a i da oni vide kako se grad obnovio od katastrofalne poplave, najavili su nadležni u ovoj Opštini.

Svi koncerti se održavaju na Gradskom trgu od 20.30. Prvog dana nastupiće gosti iz Poljske i lokalna kulturno-umetnička društva. Za 10. avgust planiran je nastup inostranih ansambala iz Slovenije, Turske i Grčke. U utorak, 11. avgusta, zakazano je veče violine a nastupiće violinisti iz lokalnih ansambala i specijalni gosti iz Rumunije i Mađarske. Poslednje večeri festivala, 12. avgusta, nastupiće gosti iz Poljske, da bi koncertom COTK „TENT“ i Akademskog KUD Lola iz Beograda bio zatvoren festival. (danubeogradu.rs)

Međunarodni susreti u Obrenovcu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.