Naslovna » Izlasci » Izložbe » Muzej u srcu grada, 8. i 9. avgust
Muzej Vuka i Dositeja: Muzej u srcu grada

Muzej u srcu grada, 8. i 9. avgust

Letnji program u Muzeju Vuka i Dositeja, „Muzej u srcu grada“ biće nastavljen ovog vikenda, 8. i 9. avgusta.

Programom „Muzej u srcu grada“ Narodni muzej u Beogradu pruža posetiocima mogućnost da u Gospodar Jevremovoj 21 uživaju u nizu raznovrsnih aktivnosti osmišljenih za decu i za odrasle, koje nisu uvek karakteristične za muzejske prostore. Svi programi su besplatni.

Ove nedelje je na programu Vajarska radionica, Noć u Muzeju i Pet Friendly.

U subotu 8. avgusta od 18.00 biće organizovana jedna od vajarskih radionica ovog leta. Ciklus se sastoji od četiri radionice, teorijskog predavanja o vajarstvu i materijalima koji se koriste i praktičnog dela, od ukupno tri termina, tokom kojeg će svaki polaznik odabrati temu koju želi da predstavi i pristupiti modelovanju svoje skulpture. Stručni saradnik ciklusa je vajar Marko Stamneković, konzervator Narodnog muzeja u Beogradu.

Broj mesta je ograničen, a prijavljivanje se vrši preko mejla eduka@narodnimuzej.rs. Prijave traju dok se mesta ne popune.
U isto vreme zainteresovani se mogu priključiti stručnom vođenju kroz izložbu „Razaranjem nepobeđeno“ koja se bavi sudbinom Narodnog muzeja tokom Prvog svetskog rata.

Noć u Muzeju

Podstaknuti pitanjem šta se dešava u muzeju kada se pogase svetla i posetioci i veći deo zaposlenih napuste zgradu nadležni u Muzeju odlučili su da deci uzrasta između sedam i 10 godina omogućimo da u muzeju prespavaju.

Osluškujući svaki deo muzeja deca će provesti noć u Muzeju Vuka i Dositeja u društvu dva kustosa. Od okupljanja dece, od 19.00, pa do 10.00 sutradan, naučićemo šta se nalazi u Muzjeju i kako on izgleda tokom noći uz niz kreativnih aktivnosti.

Prijavljivanje na eduka@narodnimuzej.rs. Prijave traju dok se broj mesta ne popuni.

Druga nedelja u mesecu (9. avgust od 10.00 do 14.00) rezervisana je za posetioce koji svoje ljubimce mogu dovesti i ostaviti u dvorištu muzeja, gde će, dok oni uživaju u obilasku izložbi, ljubimci moći uz slatkiš, svežu vodu i prijatan ambijent da ih sačekaju. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.