Naslovna » Izlasci » Izložbe » Narodna banka: Izložba prognanih slikara i vajara
Izložba prognanih umetnika

Narodna banka: Izložba prognanih slikara i vajara

Danas je otvorena izložba prognanih slikara i vajara zapadno od reke Drine u Galeriji Narodne banke Srbije na Slaviji.

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je na otvaranju da je ovo je jedan od načina da se obeleži velika tragedija našeg naroda, kao i da ona ne sme da se zaboravi.

– Ljudi koji su pre 20 godina u akciji Oluja izgubili sve uspeli su da nastave da žive ali i stvaraju, što dela 32 umetnika koji su izložili svoje radove i potvrđuju – ukazao je Mladenović.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta istakao je da ovom izložbom Koalicija kao organizator želi da prikaže detalje zavičaja i svega onoga što čini identitet Krajišnika i drugih Srba koji su do 1995. godine živeli zapadno od Drine. Takođe, dodao je, ovom izložbom predstavljena je tema stradanja koja se desila našem narodu tokom devedesetih godina prošlog veka u građanskom ratu u Hrvatskoj.

On je pozvao građane da 5. avgusta dođu u Crkvu Svetog Marka, gde će se održati parastos za sve stradale u akciji Oluja, kao i da se od 12.00 pridruže šetnji do Sava centra, gde će biti održana memorijalna akademija. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.