Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » BAC: Koop Oscar Orchestra
Koop Oscar Orchestra

BAC: Koop Oscar Orchestra

U petak, 11. septembra od 21.00, u Letnjem Bitefartcafe klubu na Kalemegdanu, nastupiće Koop Oscar Orchestra.

Jedan od osnivača kultnog švedskog elektro-džez sastava Koop, Oscar Simonson, nastupiće ovog petka sa svojim novim bendom posle šest godina pauze.

Koop Oscar Orchestra će premijerno u Beogradu predstaviti svoj novi materijal ali i izvesti i hitove iz perioda benda Koop.

– Neverovatno je biti ponovo na sceni posle šest godina. Nastupi uživo su mi najviše nedostajali i ono što mogu da obećam svima koji dolaze da nas čuju u Beogradu je da ćemo dati sve od sebe da ih uvučemo u našu svirku i na koji sat izbavimo iz realnosti – rekao je Oskar Simonson povodom povratka na scenu.

Budućnost u live nastupima

Osim Oskara, ovaj nesvakidašnji bend čine Niklas Barno na trubi, Ulrik Ording na bubnjevima, Love Mejerson na harmonici, Niklas Fernkvist na kontrabasu i Jazzu, litvanska pevačka zvezda, koja u švedskoj trenutno radi i na solo karijeri.

Koop Oscar Orchestra je za mesto održavanja svog promotivnog koncerta izabrao baš Bitefartcafe Summer Stage, koji važi za najbolji klupski koncertni prostor u Beogradu i Srbiji i čiji je zaštitni znak živa svirka.

– Više sam u živom zvuku kad osetim prostor i atmosferu. Ponekad čujem odličnu live verziju neke pesme, a kad pustim original postane mi mrtva i dosadna. U live nastupima je budućnost – kaže Simonson.

Karte se prodaju na svim Eventim & DD tickets prodajnim mestima, kao zimskom Bitefartcafe klubu (Mitropolita Petra 8), svaki dan do ponoći, po ceni od 1000 RSD.

Koncert počinje u 21h.00, a vrata kluba se otvaraju u 20.30. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.