Naslovna » BG servis » Beograd na vodi: Postavljen kamen temeljac
Beograd na vodi: kamen temeljac

Beograd na vodi: Postavljen kamen temeljac

Danas je postavljen kamen temeljac za dve stambene kule čime je zvanično počela izgradnja projekta „Beograd na vodi“.

Kamen temeljac postavili su premijer Srbije Aleksandar Vučić i direktor IGL Hilsa Muhamed Alabar, a svečanom činu na Savskom pristaništu prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Uz kamen temeljac premijer Vučić i Alabar su ubacili i „vremensku kapsulu“ s porukama, a zatim su i bacili prve lopate čime su označili početak gradnje projekta „Beograd na vodi“.

– Danas je veliki dan za Srbiju, ispisujemo nove stranice naše istorije… Ovde zaista niče novi grad u našem Beogradu. Gradiće ga naše firme i uposlićemo više desetina hiljada ljudi. Ovo više nije san, ovo postaje stvarnost – istakao je Vučić.

Beograd na vodi – dragulj

Muhamed Alabar je izjavio je da je projekat „Beograd na vodi“ pravi dragulj i da se sada otkriva tek jedan njegov deo. On se zahvalio državnim i gradskim organima na posvećenosti i veri u ovaj projekat, kao i što je sve tako brzo i kvalitetno urađeno.

– Ono što smo zajedno postigli ovih godinu i po dana je neverovatno. Imamo isti cilj da promenimo ovaj ambijent i napravimo napredak za Beograd i Srbiju – istakao je Alabar.

Postavljanju kamena temeljca prisustvovali su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije, ambasadori i predstavnici Grada Beograda.

Dve stambene kule imaće 296 stanova, odnosno oko 60.000 kvadratnih metara, a prodaja stanova po principu registracije zainteresovanih za kupovinu, počeće 3. oktobra, kada će se znati cena kvadratnog metra i kvadratura. (Beoinfo)