Naslovna » Izlasci » Akcije » Besplatna radionica irskog plesa

Besplatna radionica irskog plesa

Od 14. do 28. septembra biće organizovana besplatna radionica irskog plesa u centru Beograda, povodom prvog rođendana Prve akademije irskog plesa „Ridas“.

Zainteresovani mogu da dođu da gledaju, da probaju ili samo da uživaju u čarobnoj irskoj muzici.

Iskoristite priliku – upoznajte se sa ovim zanimljivim plesom i saznajte zbog čega je toliko popularan u svetu!

Irski ples obuhvata više formi plesa, svaka sa raznovrsnim koracima i zabavnim koreografijama, kako tradicionalnim, tako i modernim. Irski ples nije samo ženski ples – među najpoznatijim igračima ima muških igrača isto koliko i ženskih.

U zavisnosti od interesovanja, irski ples može biti intenzivna fizička aktivnost i takmičarski sport ili lagano skakutanje i razgibavanje u slobodno vreme.

Kao jedinstven sklop sporta i muzike, irski ples ima mnoge pozitivne efekte na naše zdravlje i ličnost – pomaže u jačanju svih grupa mišića, popravlja držanje i hod utičući pozitivno na stopala i kičmu, podučava ponašanju pred publikom, pomaže u rešavanju problema sa tremom i odlična je prilika za rekreaciju u slobodno vreme. I sve to uz veselu irsku muziku!Za dž

Prva akademija irskog plesa „Ridas“ je registrovana organizacija koja se bavi irskim plesom u Srbiji. Nastala je iz težnje trupe Keltik ritam za pružanjem edukativnog programa tradicionalnog irskog plesa i kulture.

Osnivač plesne trupe Keltik Ritam, Marko Mićić, započeo je irsku priču u Srbiji, putovao je svetom sa irskim plesnim trupama i plesao irski ples sa plesačima Riverdensa, a sada želi da svoje znanje i veštine prenese na nove generacije mladih plesača.

Trupa ima trinaest godina tradicije, podršku ambasade Irske u Grčkoj i konzulata Irske u Beogradu, a ta podrška će se nastaviti i kroz školu irskog plesa „Ridas“.

Časove će voditi Marko Mićić. Potrebno je da ponesete udobne patike, vodu i dobro raspoloženje. Rad u malim grupama odvijaće se na Obilićevom vencu 18-20 (TC City Passage, lokal 1-17).

Informacije: 069/3204-454. (danubeogradu.rs)

Radionica irskog plesa – termini

Deca (od sedam do 11 godina)
Ponedeljak od 18.00 do 19.00
Subota od 12.00 do 13.00

Mladi
Ponedeljak od 19.00 do 20.00
Subota od 13.00 do 14.30

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.