Naslovna » Izlasci » Akcije » Besplatna radionica irskog plesa

Besplatna radionica irskog plesa

Od 14. do 28. septembra biće organizovana besplatna radionica irskog plesa u centru Beograda, povodom prvog rođendana Prve akademije irskog plesa „Ridas“.

Zainteresovani mogu da dođu da gledaju, da probaju ili samo da uživaju u čarobnoj irskoj muzici.

Iskoristite priliku – upoznajte se sa ovim zanimljivim plesom i saznajte zbog čega je toliko popularan u svetu!

Irski ples obuhvata više formi plesa, svaka sa raznovrsnim koracima i zabavnim koreografijama, kako tradicionalnim, tako i modernim. Irski ples nije samo ženski ples – među najpoznatijim igračima ima muških igrača isto koliko i ženskih.

U zavisnosti od interesovanja, irski ples može biti intenzivna fizička aktivnost i takmičarski sport ili lagano skakutanje i razgibavanje u slobodno vreme.

Kao jedinstven sklop sporta i muzike, irski ples ima mnoge pozitivne efekte na naše zdravlje i ličnost – pomaže u jačanju svih grupa mišića, popravlja držanje i hod utičući pozitivno na stopala i kičmu, podučava ponašanju pred publikom, pomaže u rešavanju problema sa tremom i odlična je prilika za rekreaciju u slobodno vreme. I sve to uz veselu irsku muziku!Za dž

Prva akademija irskog plesa „Ridas“ je registrovana organizacija koja se bavi irskim plesom u Srbiji. Nastala je iz težnje trupe Keltik ritam za pružanjem edukativnog programa tradicionalnog irskog plesa i kulture.

Osnivač plesne trupe Keltik Ritam, Marko Mićić, započeo je irsku priču u Srbiji, putovao je svetom sa irskim plesnim trupama i plesao irski ples sa plesačima Riverdensa, a sada želi da svoje znanje i veštine prenese na nove generacije mladih plesača.

Trupa ima trinaest godina tradicije, podršku ambasade Irske u Grčkoj i konzulata Irske u Beogradu, a ta podrška će se nastaviti i kroz školu irskog plesa „Ridas“.

Časove će voditi Marko Mićić. Potrebno je da ponesete udobne patike, vodu i dobro raspoloženje. Rad u malim grupama odvijaće se na Obilićevom vencu 18-20 (TC City Passage, lokal 1-17).

Informacije: 069/3204-454. (danubeogradu.rs)

Radionica irskog plesa – termini

Deca (od sedam do 11 godina)
Ponedeljak od 18.00 do 19.00
Subota od 12.00 do 13.00

Mladi
Ponedeljak od 19.00 do 20.00
Subota od 13.00 do 14.30

loading...