Naslovna » Izlasci » Pozorište » Čikaške perverzije – nova sezona
Čikaške perverzije

Čikaške perverzije – nova sezona

Kultne „Čikaške perverzije“, u kojima igraju Dragan Gagi Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević, posle letnje pauze vraćaju se pred publiku izvođenjem 27. oktobra (20.00) u velikoj dvorani Doma omladine Beograda.

– Pozorište je živa stvar i uvek se mogu desiti neočekivane stvari, pogotovo u ‘Čikaškim perverzijama’ gde ima dosta improvizacije. Nijedna predstava nam nije kao prethodna i dosta ljudi dolazi više puta da nas gleda. Zato i u novoj sezoni očekujete – neočekivano – najavljuje Olga Odanović.

Muke u ljubavi

U novoj sezoni (jesen 2015/proleće 2016. godine) „Čikaške perverzije“ nastavljaju da se bave na duhovit i provokativan način problemom muško-ženskih odnosa koji su, objašnjava Jovanović, „neiscrpna i vrlo inpirativna tema“.

– Nema kraja mukama u ljubavi, a to je uvek inspirativno i to ćemo nastaviti da koristimo. Trenutak kada gledate umetnika dok stvar je najlepše od svega. To se dešava samo tog trenutka i nikada više. To je lepota pozorišta – ističe Jovanović.

Hit predstava „Čikaške perverzije“ posle skoro decenijske pauze vratila su se pred pozorišnu publiku spektakularnim nizom od tridesetak rasprodatih izvođenja, od decembra 2014. do juna 2015. godine, uglavnom u DOB-u i novosadskom Pozorištu mladih, ali i u Domu vojske u Pančevu, Kulturnom centru Inđije i Domu sindikata Kragujevca.

U odnosu na prethodnu nova sezona će, najavljuje Jovanović, ipak biti „u pogledu broja igranja predstave malo umerenija“.

– Glavni krivac sam ja pošto iz sebe imam 4.000 predstava (u karijeri), i imam pravo da se malo odmorim. Odlučili smo da malo smanjimo broj, da se previše ne umorimo i da uživamo, kao što smo do sada uživali, u svakoj predstavi – ističe Jovanović.

Ulaznice za „Čikaške perverzije“ 27. oktobra u Domu omladine Beograda u prodaji su preko mreže Eventim i koštaju 1.000 i 1.200 RSD. Uskoro će biti saopšteni i ostali datumi za jesenju sezonu. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.