Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Crvena jabuka 12. novembra u Sava centru
Crvena jabuka

Crvena jabuka 12. novembra u Sava centru

U Velikoj dvorani Sava centra nastupiće Crvena jabuka, 12. novembra od 20.30.

Karte su već u prodaji po cenama od 1.500, 1.700 i 1.900 RSD.

Grupa Crvena jabuka osnovana je 1985. u Sarajevu. Od nekoliko predloženih imena, preovladalo je to što je neko na probu doneo jabuku. Pet mladića odlučilo je da svira samo ljubavne pesme…

U postavi su bili Dražen Ričl, Aljoša Buha, Darko Jelčić, Dražen Žerić i Zlatko Arslanagić, koji snimaju i prve demo snimke (Bježi kišo s prozora, Dirlija i Sa tvojih usana) da bi im se trud materializovao na prvom albumu pod nazivom „Crvena jabuka“.

Prvi samostalni nastup, Crvena jabuka je imala septembra 1986. godine u Mostaru. Međutim, taj koncert je bio samo zakazan, nikad i održan. Kod Jablanice se dogodila saobraćajna nesreća. Aljoša je odmah podlegao zadobijenim povredama, a Zijo 13 dana posle njega.

S obzirom da je materijal za drugi album već bio pripremljen, Žera, Zlaja i Cunja odlučili su da snime i drugi album, posvećen Ziji i Aljoši, „Za sve ove godine“. Potom slede albumi „Svijet je lopta šarena“, „Sanjati“, „Tamo gdje ljubav počinje“, „Uzmi me kad hoćeš ti“, „Nekako s proljeća“, „U tvojim očima“…

Crvena jabuka ima milionske tiraže i hiljade uspešno odsviranih koncerata na svim kontinentima…

Ove godine grupa proslavlja 30 godina postojanja, a ovaj vredan jubilej obeležava velikom turnejom u okviru koje će nastupiti i u Beogradu. (danubeogradu.rs)