Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: The Jon Spencer Blues Explosion
The Jon Spencer Blues Explosion

DOB: The Jon Spencer Blues Explosion

U četvrtak, 3. septembra od 21.00, u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiće The Jon Spencer Blues Explosion.

Njujork je veliki grad, bučno mesto. Ko hoće da sluša, pored te silne buke može da pomalo čuje i muziku. Događa se nekada da je ta muzika čista buka.

Njih trojica sviraju bučnu muziku ili prljavi soul, urbani bluz, kerozinski disko, bizarni pop, distorzirani hip-hop i to rade skoro četvrt veka. Njih trojica su Džon Spenser, Džuda Bauer i Rasel Timins. Većina ih zna kao The Jon Spencer Blues Explosion.

Posle deset godina JSBX ponovo dolazi u Beograd i nije preterivanje reći da nas očekuje najveći rokenrol šou na planeti.

JSBX promovišu svoj novi, sjajni album „Freedom Tower – No Wave Dance Party 2015“, koji počinje novu eru benda. Furiozan, haotičan, raznolik, buntovan – baš kao i duh grada koji ga je u potpunosti inspirisao – „Freedom Tower…“ je omaž groznici njujorške večeri, audio slika njegove jedinstvene prirode i nezaustavljivosti.

Momci kažu da njihov novi album treba da se sluša na zabavama koje traju cele noći, na piknicima, u diskotekama, protestnim skupovima… U Njujorku ima osam miliona priča koje čekaju da budu ispričane, ali je samo jedna Bluz eksplozija.

Od 1. do 4. septembra JSBX će nastupiti u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu i Skoplju.

Cena ulaznice za beogradski koncert je 2100 RSD, a na dan koncerta 2400 RSD.

Organizatori regionalne turneje benda The Jon Spencer Blues Explosion su: SuperUho Festival i Kino Šiška Centre for Urban Culture u saradnji sa Odličnim hrčkom, Pop depresijom i Mladinski kulturen centrom. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.