Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival Dar kreativnosti, 5. septembra
Dar kreativnosti

Festival Dar kreativnosti, 5. septembra

Prvi jesenji dečiji festival Dar kreativnosti biće održan 5. septembra od 11.00 do 19.00, u SC „Olimp – Zvezdara“.

Manifestacija je posvećena edukaciji dece, a cilj je da deci svih uzrasta kroz raznovrstan program približi razlilčite segmente umetnosti i kulture.

Program festivala će biti podeljen u tri celine. U izložbenom delu posetioci manifestacije imaće priliku da pogledaju radove dece iz Svratišta na Zvezdari, koji su nastajali u sklopu projekta „Dar krativnosti, mala škola umetnosti“ i radove štićenika organizacije „Naša kuća“.Za dž

U otvorenom amfiteatru SC „Olimp“ biće izveden programski deo Festivala, sa više od 20 izvođača u okviru koga će se predstaviti dečija pozorišta, škole glume, plesa, pevanja, baleta, kulturno-umetnička društva, škole jezika i mnogi drugi. Biće postavljen i bazarski deo, koji je posvećen promociji mladih umetnika, ali namenjen i dečijoj radinosti, starim zanatima, unikatnim predmetima, dečijim školicama sporta, umetnosti i jezika.

– Cilj Festivala je dvostruk, pre svega da se kroz različite kreativne forme promoviše umetnost i kulturu u društvu, ali i da se prikažu rezultati tromesečnog rada sa decom iz „Svratišta“ na Zvezdari u okviru projekta „Dar kreativnosti, mala škola umetnosti“. Izuzetno je važno da se mladi kreativno i profesionalno usavršavaju kako bi učestvovali u unapređenju kulturnog života, ali i čitavog društva – objasnio je Andrej Balanč, predsednik organizacionog odbora Festivala.

Festival Dar kreativnosti organizuje Asocijacija za Afirmaciju Kulture – ASK, u saradnji sa Centrom za integraciju mladih (CIM) i Udruženjem „Naša kuća“. (danubeogradu.rs)