Naslovna » BG svaštara » Promocije » IT konferencija: Cloud Computing danas i sutra
IT konferencija: Cloud Computing danas i sutra

IT konferencija: Cloud Computing danas i sutra

Održana je 12. IT konferencija pod nazivom „Cloud Computing danas i sutra“, nova znanja i trendove iz oblasti Cloud-a.

Kompanija Coming Computer Engineering, jedna od vodećih IT kompanija iz oblasti Cloud-a, virtualizacije, računarskog inženjeringa i poslovnih rešenja u Srbiji, uz podršku najvećih svetskih proizvođača iz ovih oblasti, predstavila je nova znanja i trendove iz oblasti Cloud-a.

Više od 20 vrhunskih stručnjaka iz oblasti Cloud Computing-a iz Srbije i inostranstva, predstavilo je najnovija tehnološka i poslovna dostignuća u ovoj oblasi stavljajući akcenat na višestruke mogućnosti uštede na svim nivoima u najrazličitijim poslovnim okruženjima.

Konferenciji je prisustvovalo više od 300 učesnika iz IT-ja i srodnih sektora koji su imali priliku da čuju i vide sve prednosti Cloud tehnologija koje investicije u tradicionalnu IT infrastukturu mogu smanjiti od dva do osam puta uz znatno veću efikasnost i produktivnost.Promo

Konferenciju je otvorio direktor kompanije Coming Computer Engineering Drago Samardžić koji je u svom uvodnom predavanju istakao značaj uvođenja Cloud-a i Cloud tehnologija u poslovna okruženja, skrećući posebnu pažnju na brojne dobitke koje ostvaruju kako same kompanije koje koriste Cloud usluge, tako i njihovi krajnji korisnici.

Pored Samardžića uvodna predavanja su održali i stručnjaci iz kompanija EN Storage, Veritas, VMware, Netapp i Veeam koji su na “opipljive” načine učesnicima konferencije približili mogućnosti uštede uvođenjem Cloud-a i Cloud rešenja u svoja poslovna okruženja.

Pravci razvoja do 2020.

Na početnim sesijama predstavljeni su i pravci razvoja Cloud-a i Cloud tehnologija do 2020. godine koji bi po mišljenjima vodećih svetskih IT stručnjaka trebalo značajno da promene aktuelne tokove razvoja IT okruženja i korišćenja različitih IT usluga.

Posle startnih predavanja konferencija se odvijala u četiri paralelna pravca pod nazivima: Cloud usluge, Cloud infrastruktura, Cloud bezbednost i Cloud aplikativna rešenja na kojima je održano ukupno 20 predavanja iz tih oblasti, koja su pored stručnjaka iz Cominga držali i predstavnici svetskih i domaćih kompanija kao što su: Check Point, F5, RRC, Palo Alto i SAP.

IT konferencija: Cloud Computing danas i sutra

Posetioci konferencije imali su mogućnost da slušaju predavanja i iz studija slučaja o upotrebnim vrednostima Cloud-a i Cloud tehnologija u domaćim kompanijama Quantum automarket, Format, Niš Ekspres i Tarkett global.

Predavanja su izazvala veliko interesovanje kod učesnika i svih prisutnih prvenstveno zato što su na istim predstavljene velike prednosti po poslovanje kompanija, njihovog pozicioniranja na tržištu i ušteda koje donosi uvođenje Cloud-a.

Široka upotreba Cloud-a u Srbiji bi samo kroz smanjenu potrošnju električne energije donela oko 105 miliona dolara uštede, i oslobađanje energetskih kapaciteta u Srbiji za više od 300 megavata, što bi bilo ekvivalentno kao da je Srbija izgradila jednu elektranu istog kapaciteta vrednu više od 300 miliona dolara.

Na konferenciji su predstavljeni i pravci transformacije kroz koju treba da prođu IT kompanije, konzumenti Cloud-a u njima, kao i njihovo IT osoblje da bi spremno dočekali talas nezaustavljivih promena na dobrobit svih korisnika u industriji i javnom sektoru.

Sva održana predavanja i prezentacije sa konferencije „Cloud Computing danas i sutra“, mogu se pronaći na Web stranici: www.coming.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.