Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Koncert: Sofija Knežević Sofijazz
Sofija Knežević Sofijazz

Koncert: Sofija Knežević Sofijazz

Na letnjoj sceni Bitefartcafea, 17. septembra od 22.00, nastupiće Sofija Knežević Sofijazz.

Kritičari širom sveta je nazivaju jednim od najupečatljivijih vokala nove generacije, sa neverovatnim muzičkim senzibilitetom i veoma istančanim zvukom.

Mlada Sofija Knežević, poznata još kao i Sofijazz, najavila je publici magično letnje veče ispunjeno različitim ritmovima, melodijama i specijalnim aranžmanima nekoliko kompozicija sa njenog sledećeg albuma.

Sofijazz potiče iz umetničke porodice i peva džez od svoje treće godine. Završila je džez akademiju u Gracu, a trenutno živi i radi u Njujorku. Sarađivala je sa mnogobrojnim poznatim muzičarima među kojima su Christian McBride, Wynton Marsalis, Terence Blanchard, Chick Corea, Jason Moran, James Moody itd.

Sofija Knežević je veći deo godine na turneji, tako je i sada između putovanja po severu Amerike i odlaska na Katar gde će biti specijalni gost Jazz at Lincoln Center-a našla vremena da dođe i do svog rodnog grada i podeli svoj čarobni glas sa domaćom publikom.

Dobitnica je nekoliko nagrada uključujući Tesla nagradu za dostignuća u muzici i Betty Carter Jazz Ahead za mlade performere i kompozitore.

Pored nekolicine filmova za koje je pisala muziku Sofiju imamo priliku da vidimo i na velikom platnu sa Anđelinom Džoli i Marinom Abramović u filmu Hermana Vaske-a „Balkan Spirit“.

Sofijazz je takođe uključena u veliki broj humanitarnih organizacija tako je i jedan od umetnika ambasadora koji predstavljaju Amazon Aid Foundation, Estee Lauder Breast Cancer Campaign i Celiac Youth of Europe.

Cena ulaznice je 300 RSD. U slučaju kiše koncert će biti održan u zimskom klubu, u Mitropolita Petra 8. (danubeogradu.rs)