Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Kadeti, Dobre navike, predstave za decu…
Dobre navike (foto: Boris Burić)
Dobre navike (foto: Boris Burić)

Mini BG vesti: Kadeti, Dobre navike, predstave za decu…

»»» Danas, 12. septembra od 11.00, biće organizovan projekat „Dobre navike“ – šetnja kroz beogradske izložbe koja će početi u Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7).

»»» Ispred Doma Narodne skupštine danas od 17.00 biće održana svečana promocija kadeta Vojne akademije. U pitanju je tradicionalna svečanost povodom završetka školovanja. U centru Beograda prodefilovaće kadeti 136. klase Vojne akademije ali i 1. klase Medicinskog fakulteta VMA Vojske Republike Srbije. Ovo će biti njihova promocija u prvi oficirski čin. Saobraćaj će zbog svečanosti ispred zgrade Narodne skupštine biti obustavljen od 16.30 do 20.00.

»»» Udruženje „Krugovi umetnosti“ realizovaće danas, 12. septembra od 20.00, na Letnjoj pozornici na zemunskom keju muzičku bajku „Peđa i vuk“. Namenjena je deci a to je audio-vizuelni prikaz sa muzikom i naratorom u originalnom aranžmanu ovog udruženja. Delo je napisao ruski kompozitor Sergej Prokofjev 1936. godine za potrebe Dečijeg pozorišta u Moskvi.

»»» U Muzeju afričke umetnosti do 1. decembra biće otvorena izložba „Granica je zatvorena“. Višеgоdišnji rаd grupе umеtnikа sа kоrisnicimа cеntаrа zа trаžiоcе аzilа u Srbiјi, prоizvео је rаdоvе u rаzličitim fоrmаtimа: „migrantskе mapе“, pisane i slikovne poruke nа tеkstilu, kao i interaktivnu aplikaciju. Izložbu prate i autentični аudiо-zаpisi – pričе/izjavе/svedočenja аzilаnаtа i аzilаntkinjа kоје, izmеđu оstаlоg, dајu uvid i u žеnsku strаnu migrаciја. Dео izlоžbе čini јеdinstvеnа društvеnа igrа, radionice, razgovori i javna vođenja.

Muzej afričke umetnosti - Granica je zatvorena
Muzej afričke umetnosti – Granica je zatvorena

»»» U Ulici Mome Kapora u subotu, 12. septembra, od 12.00 do 14.00 biće organizovana susedska radionica na otvorenom na kojoj će građani zajedno sa predstavnicima Gradske uprave osmisliti budući izgled ove ulice. Oni će biti u mogućnosti da odaberu da li će na tom prostoru biti igralište za decu, mesto za odmor i čitanje Mominih knjiga ili urbana bašta.

»»» Predstava „Konjski zubić u našega cara“ biće odigrana u parkiću Rudo (Istočne kapije Beograda), 13. septembra od 17.00. Pan teatar i GO Zvezdara će u parkovima realizovati projekat „Pozorište u parkiću“.

»»» U subotu, 12. septembra od 10.30, na stadionu Obilića (Gospodara Vučića 189) biće otvoren Festival ženskog fudbala. Učestvovaće više od 100 devojčica, a ulaz je slobodan. Ovo je deo projekta „Moja škola – moj klub“ koji je pokrenuo FSS u želji da pomogne razvoj školskog sporta.

»»» U okviru projekta „IME – Identitet – Mobilnost – Ekologija“, potprojekta Iluminacije grada, u ponedeljak u 20.00 zvanično će biti puštena u rad rasveta u parku ispod Trga Republike. Ovom rasvetom biće osvetljen i park i Dom Vojske, a do kraja godine očekuje se da će biti osvetljena Zadužbina Ilije M. Kolarca i zgrada Filološkog fakulteta, kao i delovi Beogradske tvrđave i Kalemegdanskog parka.

»»» Zbog radova na izgradnji kontaktne mreže u Ulici Vojislava Ilića, na delu između ulica Gospodara Vučića i Rimske, od 12. septembra od 00.30 do ponedeljka, 14. septembra do 3.30, menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza. Biće ukinute trolejbuske linije 19, 21 i 22, dok će linija 29 biti skraćena i nosiće oznaku 29L. Umesto trolejbuskih, biće uspostavljene autobuske linije 21A, koja će saobraćati na relaciji Trg Slavija – Učiteljsko naselje, 22A (Trg Slavija – Kruševačka) i 29A (Trg Slavija – Medaković 3). Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

»»» JKP „Gradska čistoća“ doniralo je 30 kantica za otpatke opštini Zemun koje su u upotrebi na šetalištu zemunskog keja. Deset metalnih, podnih kantica postavljeno je na donjem šetalištu, od restorana „Venecija“ do kajak kluba, dok na potezu gornjeg šetališta, od restorana „Venecija“ do hotela „Jugoslavija“, postavljeno je dvadeset visećih.

Novi Beograd - novi parking - radovi
Novi Beograd – novi parking – radovi

»»» Na uglu ulica Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đinđića gradi se 300 novih parking mesta. Tako će broj mesta u ovom delu grada biti dupliran a biće posađeni i drvoredi. Time će građanima koji žive u okolini ali i posetiocima Kombank arene znatno biti olakšano parkiranje. U toku je i izgradnja 107 parking mesta u blizini Instituta za majku i dete.

»»» JKP „Parking servis“ će od sledeće godine uvesti novu mogućnost za korisnike. Kada korisnik parking mesta zna da će ostati manje od sat vremena, moći će da pošalje poruku „stop“ i biće mu naplaćeno samo onoliko minuta koliko je bio parkiran. Takođe, od sledeće godine u nekim od centralnih gradskih ulica biće postavljeni obeleživači sa podacima koliko ima slobodnih mesta za parkiranje, pa vozači neće, kao do sada, trošiti dnevno i 40 minuta tražeći parkng mesto već će zaobilaziti one ulice u kojima nema mesta. (danubeogradu.rs / Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.