Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Trofej Beograda, Fish in Oil, duhovna poezija…
Trofej Beograda - skvoš

Mini BG vesti: Trofej Beograda, Fish in Oil, duhovna poezija…

»»» „Trofej Beograda 2015“ u skvošu, dvanaesti po redu, biće održan 19. septembra od 17.00 u prostorijama Kluba „Skvošlend“ u Košutnjaku (Kneza Višeslava 27).

Organizatori očekuju 40 takmičara, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na turniru će učestvovati državni šampion Marko Matanović, kao i prvakinja države Jelena Dutina. Mečevi se igraju na dva dobijena seta, a polufinale, mečevi za treće mesto i finale na tri dobijena seta. Do sada je kroz ovaj turnir prošlo više od 200 internacionalnih igrača, od kojih su petnaestorica državni prvaci iz Evrope.

»»» Danas, 17. septembra od 19.00, u okviru programa Muzika Trga – letnja scena KCB-a, nastupiće Fish in Oil. Grupa izvodi eklektičnu autorsku instrumentalnu muziku koja koketira sa različitim muzičkim stilovima, surfom, filmskom muzikom, bluzom, free džezom, pankom, slobodnom improvizacijom i rock’n’rollom. Njihov prvi album je izdat 2012. godine pod nazivom Poluostrvo (Peninsula) i sadrži 12 kompozicija koje potpisuje gitarista Bratislav Radovanović. Grupa u različitim postavama postoji od 1993.

»»» „Trofej Beograda“ u kyokushinkaiju – 14. veče borilačkih veština održaće se u subotu, 19. septembra od 17.00, u Centru za kulturu i sport „Šumice“. U revijalnom delu nastupiće sportisti iz 20 borilačkih disciplina. Specijalni gost manifestacije biće Avi Nardia iz Izraela u disciplini kapap koji će nastupiti sa timom „Grom“. U takmičarskom delu „Trofeja Beograda“ u kyokushinkaiju nastupiće sportisti iz Francuske, Bugarske, Crne Gore i Srbije.

»»» Kao i ranijih, i ove godine, 21. septembra na Malu Gospojinu, u porti manastira Rakovice Centar za kulturu i obrazovanje i Književno društvo Rakovica priređuju Sabor duhovne poezije. Na ovogodišnjem konkursu Sabora prijavilo se 276 autora iz sedam zemalja sa više od 850 pesama. Žiri je odabrao 99 pesama koje će biti objavljene u Zborniku Sabora. U umetničkom delu programa učestvovaće i dramska umetnica Rada Đuričin, hor Muzičke škole „Davorin Jenko“, Ženski kamerni sastav „Blagovesti“, a program će voditi Slađana Bušić. Gosti Sabora će biti pesnici iz regiona i drugih zemalja Evrope; srpski pesnici Radomir Mićunović, Ljubivoje Ršumović, Selimir Radulović i Radomir Stojanović kao i više pesnika širom Srbije. Svečani program Sabora počinje u 11.00 časova u porti manastira Rakovice (u slučaju kiše, u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica). Pre svečanosti u porti će se odslužiti Sveta liturgija i pomen blaženopočivšim patrijarsima Dimitriju i Pavlu. Nastavak programa je od 16.00 u Centru za kulturu Rakovica.

»»» Potrebe za parkiranjem vozila kod Instituta za majku i dete rešiće se izgradnjom 104 parking mesta i rekonstrukcijom Ulice Radoja Dakića u Bloku 7, koja počinje danas. Radovi će trajati naredna tri meseca i u tom periodu biće otežano parkiranje vozila oko Instituta za majku i dete, kao i ispred nekoliko stambenih paviljona u Ulici Radoja Dakića. (danubeogradu.rs / Beoinfo)