Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Modna revija za buduću novu pešačku zonu
Modna revija u Uskočkoj

Modna revija za buduću novu pešačku zonu

Sinoć je u Uskočkoj ulici, na otvorenom, održana modna revija Verice Rakočević da bi se promovisao centar grada kao pešačka zona.

Direktor gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture, Nela Mićović, istakla je da je Grad Beograd podržao ovu manifestaciju kojom se pokazuje kosmopolitski duh njegovih stanovnika i promovišu stare i zaštićene gradske celine.

– Ovakav događaj predstavlja novitet za Grad Beograd jer, kao na Španskom trgu Rimu, tako se i u Beogradu mogu promovisati moda, spomeničko nasleđe i celina Knez Mihailove ulice koja je od izuzetnog značaja za grad i republiku. Iako sa jedne strane imamo radove u Vuka Karadžića, na drugoj strani imamo modnu reviju na otvorenom i time pokazujemo da sve možemo kada imamo dobru energiju. Ovo je istovremeno i promocija nove pešačke zone na kojoj ćemo sve više raditi u budućnosti, a Zavod i Grad Beograd će uvek podržati manifestacije koje podižu ugled Beogradu – rekla je Nela Mićović.

Modna revija u Uskočkoj

Modna kreatorka Verica Rakočević podsetila je da je, pored ličnih razloga, motiv za reviju bila i želja da se izbegnu luksuzni prostori i u vremenu ekonomske krize revija otvori za široku publiku.

– Radovi u susednoj ulici meni ne smetaju, a imala sam sreću da me podrže ljudi iz Grada Beograda. Svi oni dobro su razumeli da sam želela da unesem malo umetnosti u ove ulice i hvala im na tome. Sa druge strane, kada se svi radovi privedu kraju centar grada će biti mnogo lepši i svima nama služiti na ponos – istakla je Verica Rakočević. (Beoinfo)

Modna revija u Uskočkoj