Naslovna » BG servis » Nova parking mesta za bicikle u Beogradu
Parking mesta za bicikle

Nova parking mesta za bicikle u Beogradu

Nova parking mesta za bicikle otvorena su na šest lokacija u gradu, a do kraja sledeće godine biće otvoreno više od 1.000 parking mesta za bicikliste i motocikliste.

Time će biti rešen problem parkiranja tih učesnika u saobraćaju. Parkinzi za bicikle postavljeni su ispred Doma omladine, Palate „Albanija“, Elektrotehničkog fakulteta, Železniče stanice, na Trgu Nikole Pašića i u garaži „Obilićev venac“.

Grad Beograd je parking mesta postavio u saradnji sa udruženjima biciklista jer oni od pre nekoliko godina nisu bili dovoljno dobri i nisu vršili posao.

Direktor JKP „Parking servis“ Andrija Čupković kazao je da će problem parkiranja biciklista i motorista biti rešen do kraja sledeće godine.

– Omogućićemo parkiranje biciklistima na još 25 lokacija u gradu, tako da više neće biti u poziciji, kao danas, da nemaju gde da se parkiraju. Ubuduće ćemo sve to raditi sa udruženjima biciklista, jer oni najbolje znaju na kojim mestima su im neophodni parkinzi. Parkiranje za bicikliste i motocikliste neće se naplaćivati ni na jednom parking mestu koje je za njih predviđeno – naglasio je Čupković.

Gradska vlast u Beogradu bicikl ne tretira samo kao sredstvo za rekreaciju, već kao sredstvo za prevoz.

U planu su izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja, a najvažnije je da će se praviti biciklistički koridori u kojima će biciklisti imati prednost u odnosu na ostali dinamički saobraćaj.

Biće stvoreni uslovi da prvo parking mesto u jednosmernim ulicama, u dužini od tri metra, bude za parkiranje bicikala i motocikala. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.