Naslovna » Izlasci » Film » „Pioniri – heroji“ u bioskopima
Pioniri - heroji

„Pioniri – heroji“ u bioskopima

Ruski film „Pioniri – heroji“ od ovog četvrtka prikazivaće se u domaćim bioskopima.

Nagrađivani autorski film Natalije Kudrjašove, koji tumači i glavnu ulogu, bio je ove godine u zvaničnoj selekcije Panorame u Berlinu, a kod nas je premijeru imao na Evropskom filmskom festivalu na Paliću.

Olga, Kaća i Andrej su školski drugari koji su došli iz unutrašnjosti u Moskvu da potraže svoje parče sreće. Priča se razvija na dva nivoa: 1987. godine i u današnjici. Time se otvara dijalog između dva sveta: sovjetskog detinjstva punog velikih ideala, koje je suprotstavljeno brutalnoj sadašnjici.

Olga je glumica, Kaća radi u velikoj PR agenciji i zaljubljena je u oženjenog čoveka, dok je Andrej politički analitičar. Danas su svi veoma uspešni, ali su vodili potpuno drugačije živote davne 1987. godine. Bili su poslednja generacija pionira u Sovjetskom Savezu, koja je odrasla uz komunističku ideologiju o herojstvu.

Danas nema više heroja, sovjetski ideali su zauvek nestali i zamenjeni su idejom o akumulaciji kapitala. Međutim, i dalje postoji težnja ka nečem većem. (danubeogradu.rs)

Naziv filma: Pioniri – heroji (Пионeры – герои). Režija i scenario: Natalija Kudrjašova. Fotografija: Ruslan Gerasimenkov. Uloge: Natalija Kudrjašova, Darija Maroz, Aleksej Mitin. Trajanje: 116 minuta. Žanr: drama. Država i godina proizvodnje: Rusija, 2015.