Naslovna » Izlasci » Film » Premijera filma „Hiljadarka“ 17. septembra
Hiljadarka

Premijera filma „Hiljadarka“ 17. septembra

U bioskopu Cineplexx Ušće SC premijerno će biti prikazan film „Hiljadarka“, 17. septembra od 19.30.

Film „Hiljadarka“ svoju je pretpremijeru imao na 21. Sarajevo Film Festivalu u dupke punoj sali narodnog pozorišta u Sarajevu. Reakcije kritike i publike posle projekcije su bile i više nego pozitivne, dok je glumica Aida Bukva, koja u filmu tumači glavni ženski lik, izjavila je da je „jako ponosna što je deo ovog ostvarenja“.

Glavni lik filma je mladić Atif Kurtović prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tačno tamo gde je njegov sada penzionisani otac stao i postaje rudar-udarnik.

Međutim, njegova sudbina se ubrzo u potpunosti menja kada bude izabran za lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od hiljadu dinara (tzv. „hiljadarku“). Tako će se Atif ubrzo naći na putu za Beograd gde će ga Titov lični fotograf uslikati i tako postaje deo istorije.

U priču uskoro ulazi i mlada devojka čiji nadimak nije slučajno „Hiljadarka“ u koju se Atif do ušiju zaljubljuje. Kada Tito najavi svoju ličnu posetu Atifovom rodnom gradiću za sve junake ove simpatične priče počinje avantura koju će pamtiti do kraja života.

Regionalna turneja

Sve će započeti 10. septembra kada se u Banovićima u Bosni i Hercegovini organizuje svečana premijera filma koja će osim glumačke i filmske ekipe ugostiti i političku i estradnu elitu celokupnog regiona. Posle Banovića kao glavnog mesta radnje u filmu, ali i mesta gde se film u celosti i snimio, „Hiljadarka“ započinje svoju regionalnu turneju.

Branislav Trifunović, Aida Bukva, Nikola Kojo, Milutin Mima Karadžić, Moamer Kasumović, Slaven Knezović, Vanesa Glođo, Željko Pervan, samo su neka od brojnih glumačkih imena koja se pojavljuju u novoj komediji hvaljenog reditelja Nenada Đurića.

Karte za beogradsku premijeru već su u prodaji. (danubeogradu.rs)

https://youtu.be/iwCk5vQzfvA