Naslovna » Izlasci » Pozorište » Premijera predstave „Crnogorska veza“
Akademija 28: Crnogorska veza

Premijera predstave „Crnogorska veza“

Na sceni Akademije 28, 18. septembra od 20.00, biće izvedena predstava „Crnogorska veza“.

Premijernim izvođenjem ovog komada biće svečano otvorena nova sezona scene u Nemanjinoj 28.

Crnogorci u Beogradu, bivši direktor bez veze i ambasador sa vezama, poslovni ručkovi, privatne večere i ljubav između crnogorca i beograđanke, u tranziciji, samo su neki od motiva pozorišne predstave „Crnogorska veza“

Ova egzistencijalno komična drama, po rečima njenog glavnog aktera, Branka Babovića, obiluje opšte poznatim situacijama iz naše svakodnevice, zbog čega se publika lako identifikuje sa ličnostima i događanjima u predstavi. „Crnogorska veza“ obrađuje dve vrste veza: onu crnogorsku koja govori o upućenosti jednih na druge u Beogradu, i onu srpsko-crnogorsku koja je realnost velikog broja porodica.

Glavna ženska uloga poverena je Zinaidi Dedakin, sa kojom je Babović sarađivao u brojnim komadima. Predstava je rađena po tekstu Željka Mijanovića, a režiju potpisuju sami glumci.

Do kraja septembra publika će na Sceni Akademije 28 imati prilike da pogleda još tri komedije: „Čekajući ministra“, sa Anom Kokić – 24. septembra, „Samo da znaš koliko te volim“, sa Ljiljom Đurić i Milenkom Pavlovim – 26. septembra, i „Svlačenje“, Mirjane Bobić Mojsilović – 27. septembra, sve sa početkom od 20.00.

Ulaznice za premijeru „Crnogorske veze“ mogu se kupiti na blagajni Akademije 28, po ceni od 800 RSD. Informacije i rezervacije: 3619-342. (danubeogradu.rs)