Naslovna » Turizam » Rast broja turista u Beogradu tokom leta
Rast broja turista u Beogradu

Rast broja turista u Beogradu tokom leta

Po poslednjim podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, rast broja turista u Beogradu tokom letnjih meseci je očigledan.

Tokom jula, Beograd je posetilo 63.214 stranih turista što je za 12% više nego u istom mesecu prošle godine. Broj noćenja stranih turista u julu je veći za 22%.

Od početka godine ukupno 348.851 domaćih i stranih gostiju je boravilo u našoj prestonici, što je za 12% više nego u do sada rekordnoj 2014. godini. Ukupan broj noćenja u periodu od januara do kraja meseca jula u svim vrstama registrovanog smeštaja u Beogradu je za 16% veći u odnosu na isti period 2014.

Najznačajniji rast u broju gostiju u julu beleže gosti iz Turske – 82%. Takodje se nastavlja trend rasta u broju gostiju iz zemalja zapadne Evrope: Francuska – 21%, Švedska – 21%, Nemačka – 13%, Rumunija – 13%, Poljska – 7% itd.

Kao i do sada, od početka godine, među najbrojnijim gostima su posetioci iz zemalja okruženja.

Reportaže + manifestacije

Kada se govori o dalekim destinacijama, veću posećenost beleže gosti iz SAD, Australije, Kine i drugih azijskih zemalja, koji posećuju Beograd u okviru tzv „kružnih“, Balkanskih tura.

Kontinuirano povećanje broja gostiju kao i broja ostvarenih noćenja u našem gradu je rezultat intenzivnih aktivnosti promocije Beograda na inostranim tržištima.

Veliki broj članaka i reportaža u renomiranim stranim medijima, sajamski nastupi kao i promotivna predstavljanja u zemljama u inostranstvu imale su veliki uticaj na sve veću popularnost Beograda kao evropske turističke destinacije.

Takođe, veliki broj održanih manifestacija i događaja namenjenih Beograđanima i gostima u našem gradu, koje su organizovane od novogodišnjih i božićnih praznika pa sve do upravo završenog Beogradskog karnevala brodova, doprinelo je velikoj posećenosti Beograda pogotovo za vreme njihovog održavanja. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.