Naslovna » Izlasci » Muzika » S.A.R.S. u borbi protiv nasilja nad ženama

S.A.R.S. u borbi protiv nasilja nad ženama

Bend S.A.R.S. prikazao je spot „Praktična žena“ koji šalje snažnu poruku protiv porodičnog nasilja.

Spot je tako snimljen i izmontiran da „nežnijem“ polu predstavlja kratak kurs samoodbrane. Video je nastao kao deo projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld i prvi je u nizu koji će pokušati da promeni svet na bolje!

Za manje od 24 sata, spot „Praktična žena“ pregledan je više od 15.000 puta.

„Open source“ baza

– Nismo želeli da napravimo još jedan sumoran video gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup u nameri da ohrabrimo žene i naučimo ih kako da se žaštite i odbrane ukoliko postanu žrtve porodičnog nasilja. Tako će uz novu pesmu „Praktična žena“ biti prikazan i kratki kurs samoodbrane i nadamo se da će ovaj video na neki način nekome promeniti svet – objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta #CrazyEnoughToChangeTheWorld.

Inače, inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu „open source“ bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno!

– Sve što treba da uradite je da odete na naš sajt CrazyEnoughToChangeTheWorld, pronađete društveni cilj koji želite da podržite, pronađete video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u celosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete da dodate vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom – objašnjavaju Dušan i Marko i dodaju da su u planu još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svesti o raku dojke.

Video protiv porodičnog nasilja je prvi muzički spot koji će se naći u ovoj bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pesmu „Praktična žena“. (danubeogradu.rs)