Naslovna » Izlasci » Film » „Smotanko i Trapavko“ u bioskopima od 17. septembra
Smotanko i Trapavko

„Smotanko i Trapavko“ u bioskopima od 17. septembra

Urnebesna 3D animirana komedija „Smotanko i Trapavko: Neverovatna misija“ prikazivaće se u domaćim bioskopima od 17. septembra.

Smotanko i Trapavko su dva najvrednija super-špijuna tajne vladine agencije (TIA) i prati ih glas da rešavaju sve kriminalne slučajeve koje ostali agenti ne mogu. Kako bi rešili te zadatke njih dvojica koriste maske i bizarne izume koji su u većini slučajeva besmisleni.

Upravo zbog toga njihove misije postaju nepresušan izvor zabave koji do sada nije viđen u svetu špijunaže.

Top agenti

Džimi El Kačondo i njegovi sledbenici su ukrali tajni dokument iz TIA štaba. Zbog neverovatne krađe, TIA štab je postao predmet podsmeha svih drugih špijunskih agencija. Direktor napadnute agencije je odlučio da misiju vraćanja dragocenog dokumenta prepusti top agentima – Smotanku i Trapavku.

Da stvar bude gora, opasni kriminalac je pobegao iz zatvora i planira da se osveti Trapavku za hapšenje u prošlosti. Na kraju će biti primorani da se udruže da pronašli skrovište Džimija El Kačonda.

U međuvremenu, profesor Bakterija pokušava da pomogne agentima sa svojom najnovijom pronalaskom – napitkom koji pretvara ljude u suprotno od onoga što jesu ili misle.

Urnebesna animirana parodija nastala je na osnovu istoimenog popularnog stripa. Ostvarenje nominovano u šest kategorija na 29. dodeli Goja nagrada (priznanja španske Akademije filmske umetnosti i nauka), a osvojilo je dve prestižne nagrade – za najbolju animaciju i najbolje adaptirani scenario. (danubeogradu.rs)

Originalni naslov: Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo. Dužina trajanja filma: 91 minut. Država i godina proizvodnje: Španija, 2014. Žanr: animirani, komedija. Glasovi: Karra Elejalde, Janfri Topera, Gabriel Chame, Ramón Langa, Víctor Monigote. Reditelj: Javier Fesser.

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.