Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Spektakl Indexi i prijatelji ponovo u Sava centru
Indexi i prijatelji

Spektakl Indexi i prijatelji ponovo u Sava centru

Koncertni spektakl Indexi i prijatelji „Da sam ja netko“ biće održan 20. marta u novosadskom SNP-u i 21. marta u Sava centru.

Zbog bolesti jednog od najvažnijih muzičara u projektu Indexi i prijatelji koncerti u Beogradu i Novom Sadu koji su bili planirani za septembar – otkazani su!

Novi termini su 20. mart 2016. (SNP; Novi Sad) i 21. mart 2016. (Sava centar; Beograd). Sve kupljene ulaznice važe i za nove termine, a svi kupci koji žele da vrate ulaznice mogu to da učine od 29. septembra na mestima gde su ih i kupili. Organizatori se izvinjavaju vernoj publici.

Inicijator projekta i producent koncerata, Tomislav Kašljević, ponovno okuplja muzičare, nekadašnje članove Indexa, nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu još od 2007, uz uvek rasprodane dvorane i bezvremenske pesme Indexa koje obožavaju sve generacije publike.

– Ovo je još jedan koncert posvećen legendama! Od samog početka, okupljamo se da ovim koncertima odamo počast velikoj grupi, a uvek smo u mislima s preminulim članovima Indexa Davorinom Popovićem, Bodom Kovačevićem, Đorđem Kisićem, Đorđem Novkovićem i Encom Lesićem. Čast mi je što je CD koji je snimljen na jednom od proteklih koncerata Indexi i prijatelji, nagrađen Porinom, najvećom hrvatskom muzičkom nagradom – izjavio je producent Tomislav Kašljević.

Indexi i prijatelji

Nostalgično i emotivno

U postavi Indexa ponovo će svirati nekadašnji članovi Indexa – Fadil Redžić, (bas gitara), Ranko Rihtman, Neno Jurin i Kornelije Kovač (klavijature), Peco Petej i Miroslav Šaranović (bubnjevi) i Muris Varajić (solo gitara).

Pesme Indexa „Da sam ja netko“, „Sanjam“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Sve ove godine“, „Svijet u kojem živim“, „U jednim plavim očima“, „Plima“ i mnoge druge, pevaće vrhunski pevači s naših prostora – Dado Topić, Željko Bebek, Massimo, Hari Mata Hari, Goran Karan, Aleksandra Kovač, Boris Novković, Seid Memić Vajta, Jelena Tomašević… a poseban gost ovogodišnjeg koncerta je pobednik showa „X-Factor Adria“, Amel Ćurić!

Nostalgično i emotivno muzičko putovanje uz autentični zvuk Indexa, uz muziciranje nekadašnjih članova Indexa, te veliko muzičko i kulturno nasleđe jedne od najznačnijih grupa naših prostora koja je osnovana u Sarajevu davne 1962, svaki koncert u okviru projekta „Indexi i prijatelji“ čini izuzetnim muzičkim doživljajem za koji se uvek traži karta više!

Karte su u prodaji

Beograd, cene: 1800, 2100/, 2400, 2700 RSD
Prodajna mesta: blagajna Sava centra, Eventim.rs

Novi Sad, cene: 2200, 2400 RSD
Prodajno mesto: blagajna SNP-a
(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.