Naslovna » Izlasci » Tango Fiesta na Trgu Republike
Tango Fiesta

Tango Fiesta na Trgu Republike

Argentinski tango biće prezentovan na Trgu Republike, 18. septembra od 19.30.

U saradnji sa Ambasadom Argentine, Institut Tango Natural organizuje veče argentinskog tanga. Ideja je da se kroz interaktivnu prezentaciju, javni čas, koncert orkestra Tanguango i plesno veče, stanovnicima glavnog grada predstavi tango kao ples ali i kao bogata kultura koja se iz Buenos Ajresa proširila na sve krajeve sveta.

Događaj pod nazivom „Tango Fiesta“ ponudiće raznovrstan sadržaj, kako za stotine stanovnika Beograda koji aktivno igaju tango, tako i za neplesače koji tek nameravaju da naprave svoje prve plesne korake. Specijalno za njih, biće organizovan besplatan javni čas, uz prezentaciju argentinskog tanga.

Tango je način života

Kako ističu u Institutu Tango Natural, ne postoji preduslov za ulazak u svet argentinskog tanga, jer je to, na prvom mestu, društveni ples koji igraju ljudi svih profila i generacija. „Za veliki broj ljudi, širom sveta, tango predstavlja način života koji u sebi objedinjuje rekreaciju, druženje, hobi ali i dobar povod za putovanja“, objašnjavaju iz jedne od najvećih tango organizacija u Evropi.Za dž

Posle prezentacije argentinskog tanga i javnog časa, ljubitelji plesa i dobre muzike moći će da uživaju u koncertu orkestra Tanguango i milongi (plesnoj večeri), koji će trajati od 20.30 do ponoći.

Tanguango čine pet mladih dama iz Beograda koje na klaviru, violinama, harmonici i gitari izvode kompozicije Astora Pjacole, kao i tradicionalne tango numere kompozitora Karlosa Gardela, Anibala Troila, Osvalda Puljesea, Fransiska Kanara i drugih.

Orkestar Tanguango, pored mnogobrojnih nastupa kako u zemlji tako i u regionu, nedavno je nastupio i u okviru Letnjeg međunarodnog tango kampa u Kolašinu.

Učešće u svim programima „Tango Fieste“ potpuno je besplatno. U slučaju kiše, događaj će biti odložen za naredni petak. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.