Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » Tim „Miss Srbije“ pravi najbolji ajvar u Beogradu!
Tim "Miss Srbije" pravi najbolji ajvar u Beogradu!

Tim „Miss Srbije“ pravi najbolji ajvar u Beogradu!

Tim „Miss Srbije“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja manifestacije „Izađi mi na teglu“ u Beogradu.
Karavan koji će obići petnaestak gradova u Srbiji, dobio je još jednog finalistu koji će se takmičiti u velikom finalu.

– Nadale smo se pobedi i presrećne smo što smo uspele! Ovo je prvi put da kuvamo zajedno kao tim. Znale smo da imamo dobar recept ali je presudilo to što smo ga pripremale posvećeno i sa ljubavlju. Drago nam je što je žiri prepoznao nešto posebno u našem receptu i presrećne smo što imale priliku da pokažemo da najlepše devojke Srbije zaista umeju i ajvar da prave – kaže kapiten ekipe, Daša Radosavljević .

U oštroj konkurenciji drugo mesto osvojio je tim „Vesele domaćice“, dok je treće mesto pripalo ekipi „Tri sestre“.

– U današnjim kvalifikacijama snage su odmerile najrazličitije ekipe. Sa varjačama u rukama mogli smo da vidimo i ženski fudbalski klub Rad, Nezavisno udruženje novinara Srbije kao i „Harley Davidson moto klub Srbije“. Imali smo priliku da upoznamo sjajne ljude i da budemo svedoci najrazličitijih načina za pripremanje srpskog kavijara – istakla je organizatorka manifestacije, Ljiljana Vukotić.

Tim "Miss Srbije" pravi najbolji ajvar u Beogradu!

Karavan „Izađi mi na teglu“ nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će još 13 gradova. Za podršku učesnicima i nezaboravnu atmosferu širom Srbije zadužena je maskota Zdravko koja će nastaviti da bodri takmičare, huška navijače i meša se u svaku šerpu.

Pobednike je birao tročlani stručni žiri u sastavu: Ivo Andrić, predsednik upravnog odbora Asocijacije šefova kuvara Srbije i ujedno i predsednik žirija, Snežana Bulajić, vanredni profesor na katedri za higijenu i tehnologiju namirnica Veterinarskog fakulteta u Beogradu i poznati tviteraš i bloger – prošlogodišnji član žirija u velikom finalu, Milan Vučićević, poznatiji kao Nichim Izazvan.

Pobednik je osvojio posuđe Metalac Gornji Milanovac, drugoplasirana ekipa osvojila je „Alfaplam“ mini šporet, dok je treća nagrada takođe iz linije Metalac posuđa.

Nadmetanje za najbolji ajvar u Srbiji se nastavlja! (danubeogradu.rs)