Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Zemlja gruva u DKSG, 24. septembra
Zemlja gruva

Zemlja gruva u DKSG, 24. septembra

Koncert benda Zemlja gruva biće održan sutra, 24. septembra od 20.00, na Letnjoj sceni Doma kulture Studentski grad, a ulaz je besplatan.

Istorija Zemlje gruva, koja je nastala iz brojnih ideja, ambicija projekata i podprojekata, svoj pravi početak beleži u trenutku kada je Milovan dobio prostor za Studio Gruvlend. U isto to vreme se pojavila mogućnost učestvovanja na Beoviziji.

Zoe, Konstrakta i Šobaja su se tu podrazumevali, Niče se priključio posle završenih studija u Beču, a talentovani Perica se pojavio da odsvira trombon za Čudesne svetove i tu ostao. Posle mnogih uspona i padova od te famozne Beovizije, izlazak albuma je bivao sve neizgledniji što je vreme više prolazilo.Za dž

Specifičnost muzike Zemlje gruva, pored raznolikosti muzičkih stilova i prepoznatljivog zvuka bras sekcije, najviše određuje frontline Zemlje gruva: Zoe Kidah, Konstrakta i MC Milovan tri vokalna solista sa različitim muzičkim ukusom i manirom pevanja.

Ovaj uigrani vokalni tandem vlada scenom već više od decenije, a domaćoj publici je poznat iz saradnje sa bendom Mistake Mistake, sa kojima su nastupali ispred poznatih imena kao što su Prodigy, Punjabi MC, Košeen, Capleton i dr.

Od izdavanja albuma prvenca za sopstvenu internet etiketu gruvlend.net, svaki single sa albuma postaje instant hit i zauzima najviše pozicije svih relevantnih domaćih top lista, uključujući i prvo mesto na MTV Domaćici.

U slučaju kiše koncert se odlaže za 2. oktobar. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.