Naslovna » Izlasci » Festivali » 11. Kids Fest: Koje je boje tvoj film?
Kids Fest - Zozonci
Zozonci

11. Kids Fest: Koje je boje tvoj film?

Najposećenija manifestacija za decu u Srbiji, Kids Fest, biće održan od 19. do 25. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i još tridesetak gradova širom zemlje.

Kids fest je umetnički festival filma i zabave, koncipiran po ugledu na slične manifestacije u svetu, a jedinstven na našim prostorima. U popularizaciji filmske umetnosti i kvalitetne zabave učestvovaće ambasadorka 11. Kids festa Sara Jovanović.

U okviru Dečijeg filmskog festivala premijerno biće prikazano 14 filmova iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 3D ostvarenja. Najveći broj animiranih filmova iz programa je sinhronizovan na srpski jezik.

Posetioci Kids festa već poznaju Kaspera i Emu, a njihova avantura se ove godine nastavlja na safariju. Tu su još poznati drugari – Zozonci, šest animiranih nerazdvojnih prijatelja u hit filmu „Zozonci u zemlji vetra 3D“, koji se bore da sačuvaju gradić Puf od Vrane – veštice. Među ostvarenjima naći će se animirani film iz Švedske „Bamzi i grad lopova“ o najsnažnijem medi na svetu.

Iz Norveške stiže animirani film „Hokus Pokus Alfi Atkins“, sinhronizovana avantura, o dečaku koji želi najviše na svetu da dobije psa pomoću magije. Ne propustite da pogledate ovaj fantastični film na otvaranju Kids festa u ponedeljak 19. oktobra od 11.45 u Dvorani Doma sindikata. Igrani francuski film „Knjiga čini“ takođe obiluje magijom, a glavni junak poseduje prsten pomoću koga postaje po potrebi nevidljiv.

Kids Fest - Pingvini sa Madagaskara
Pingvini sa Madagaskara

Simpatična stvorenja sa svih meridijana

Osim animiranog i sinhronizovanog filma „Smotanko i Trapavko: Neverovatna misija 3D“ o tajnim agentima koji koriste neverovatne izume, na programu 11. Kids festa naći će se još nekoliko 3D ostvarenja, među kojima su i avanture iz studija „20th Century Fox“ – o pernatim super špijunima „Pingvini sa Madagaskara 3D“ i „Kod kuće 3D“ o simpatičnim Buv venzemaljcima. Iz Azije nam stižu animirane avanture „Zmajevo gnezdo: Zora ratnika 3D“, „Zmajeva kugla: Bitka bogova“ i „Zmajeva kugla: Uskrsnuće 3D“. Sav prihod od projekcije filma u utorak 20. oktobra od 13.30 „Zmajeva kugla: Bitka bogova“ (Dvorana Doma sindikata) namenjen je deci iz Svratišta.

Ove godine u programu Kids festa nalazi se i film za starije uzraste osnovne škole. Slovenački film „Uloga za Emu“ deci će omogućiti da zavire u televizijski svet. Dok dokumentarni film „Jedan život“ predstavlja proslavu najmaštovitijih priča o opstanku u životinjskom carstvu.

Deca koja vole gusare, obožavaće norveški igrani film „Kapetan Sabljozubi“, dok će ih komedija „Prdoprah doktora Proktora“ nasmejati do suza, dok budu gledali dečake koji lete u nebo, nevaljale blizance i divne pudinge od karamele. Australijski igrani film „Grudvica“ prikazuje avanturu hrabrog psa koji pokušava da zaštiti koloniju pingvina od drugih. Simpatična bela krznena porodica u animiranom finskom filmu „Mumini na Rivijeri“ slavi male radosti u životu, a decu uči kako je lepo biti optimista.

Kids Fest - Hokus pokus...
Hokus pokus…

Edukativne i zabavne radionice

Osim filmskog programa, deo Kids festa su i mnogobrojne zabavne i edukativne radionice, koje se od 19. do 23. oktobra održavaju u holu Doma sindikata.

U radionicama i igraonicama ove godine učestvuju „Master Blaster“, prva škola za rok i pop muziku u Beogradu, „Microsoft Corner“, „Fabrika fotografa“, „Computerland“, škola prve pomoći Crvenog krsta Beograd, animacija dece „Zemlja čuda“, igraonica „Kamičak“, „Dexy Co“, plesna grupa „2Hot4Stage“, Metodička sekcija Društva Hispanista, Animacija dece Ara, UV dance, Kilometar kose i Klicker Box. Kao i prethodne godine, posetioci će biti u prilici da se druže i zabavljaju u inspirativnom i kreativnom kutku – Politika za decu, dok „Naxi radio“ ogranizuje neverovatne karaoke.

U Beogradu se festival najboljih svetskih filmskih ostvarenja za decu održava u bioskopima Dvorana Doma sindikata, Roda Cineplex, Cineplexx Ušće SC, Cineplexx Delta City i u bioskopu Fontana. U Novom Sadu pozornica Kids festa je Arena Cineplex, u Kragujevcu Cineplexx Kragujevac Plaza, a u Nišu centar dešavanja je u bioskopu Vilin grad. (danubeogradu.rs)

11. Kids Fest – programi

Kids Fest - Dvorana Doma sindikata Kids Fest - Cineplexx Ušće SC Kids Fest - Cineplexx Delta City Kids Fest - Fontana Kids Fest - Roda Cineplex

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.