Naslovna » Porodica » Deca » 20. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda

20. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda

U utorak, 6. oktobra od 13.00, biće priređena jubilarna, 20. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda.

Prijatelji dece opštine Novi Beograd već 19 godina rade na afirmaciji stvaralaštva dece i mladih. Revija je osmišljena kao edukativni program koji promoviše kreativan i pozitivan odnos prema slobodnom vremenu dece i mladih, kao dobar način za promovisanje, podsticanje i razvijanje kreativnih sposobnosti najmlađih, sa ciljem da se velikom broju zainteresovanih pruži prilika da učestvuju u programu po sopstvenom opredeljenju, izboru i afinitetima.

Cilj Revije je da unapredi kvalitet života najmlađih, da skrene pažnju javnosti na dečje stvaralaštvo, da javno prezentuje programe rada sa talentovanom i nadarenom decom. Takođe, cilj je da se promovišu inkluzivni programi, aktivnosti sa decom sa teškoćama u razvoju, marginalizovanim grupama najmlađih, kao i da se afirmišu i javno prikažu vannastavne aktivnosti predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Beograda.

Kolažni program

Blok „Predstavljamo“, u foajeu velike dvorane, kojim će biti otvorena 20. Revija stvaralaštva dece i mladih Beograda, počinje u 13.00 proglašenjem Odluke selektora o najboljim likovnim i literarnim radovima učenika osnovnih škola Novog Beograda na konkursu „Priča o porodici”, dodelom diploma i nagrada/knjiga najboljima i otvaranjem izložbe nagrađenih radova.

Biće predstavljene osnovne i srednje škole Beograda i organizacije civilnog društva, raznovrsne edukativne i kreativne radionice u oblasti likovne i primenjenih umetnosti.

„Festival najboljih“, kolažni program, sa početkom u 18.00 u Velikoj dvorani Sava centra, pruža šansu da pokažu svoje umeće, pojedinci i grupe (pevači, recitatori, mladi pesnici, pijanisti, orkestri,
horovi, dramske grupe, grupe moderne i narodne igre).

Svi su nosioci mnogobrojnih nagrada iz redovnih godišnjih programa Prijatelja dece.

Prijatelji dece opštine Novi Beograd ovu manifestaciju organizuju pod pokroviteljstvom Gradske uprave grada Beograda Sekretarijata za kulturu, i u okviru programa „Dečja nedelja 2015“, čije programske aktivnosti traju od 5. do 11. oktobra, pod motom „Podrška porodici – najbolja podrška deci!”. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.