Naslovna » Izlasci » Festivali » 4. Festival srpskih vina i rakije
Festival srpkog vina i rakije

4. Festival srpskih vina i rakije

U hotelu Crowne Plaza, 30. i 31. oktobra, biće održan 4. Festival srpskih vina i rakije.

Na festivalu će biti organizovano i takmičenje za senzornu ocenu kvaliteta vina proizvedenog od domaćeg grožđa. Takmičenje se održava po strogim pravilima Međunarodne organizacije za vinovu lozu i vino OIV sa sedištem u Parizu.

Takmičenje i manifestacija imaju ogroman značaj za vinodeljstvo ali i za proizvodnju rakije u Srbiji.Za dž

Članovi panela su priznati ocenjivači na prestižnim evropskim i svetskim takmičenjima, čime se obezbeđuje stručnost, kvalitet i nepristrasnost ocenjivanja vina, na slepo. Bodovi i osvojene medalje priznaje Ministarstvo poljoprivrede za kategorizaciju kvaliteta vina. Dodela nagrada i proglašenje pobednika će se održati prvog dana Festivala srpskih vina, u petak od 16.00, u hotelu na Novom Beogradu.

Festival srpskih vina i rakije se održava od 15.00 do 23.00, a tokom oba dana predstavljaće se somelijeri kao i proizvođači vina i rakije iz Srbije. Pored degustacija i zakuske posetioci će moći da saznaju od proizvođača i distributera sve o njihovim proizvodima ali i o vinskoj kulturi. Takođe, predstaviće se i proizvođači specijalnih gastronomskih proizvoda i prateće opreme.

Organizator je Udruženje Srpsko vino, uz podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ulaz je besplatan. (danubeogradu.rs)